Trafik Kazası Sonrası Sigortadan Para Alma , Trafik kazalarında meydana gelen maddi zararlar sigorta şirketinin yükümlülüğü altındadır. Trafik kazasıyla ilgili yürütülecek işlemler, sigortacılık kanunu, borçlar kanunu, Karayolları trafik kanunu, Türk ceza kanunu gibi kapsamı oldukça geniş hukuk alanlarında düzenlenmiştir. Bu kanunlar çerçevesinde, trafik kazası sonrasında maddi zararlarınızın karşılığını sigorta şirketinden talep edebilirsiniz.
Trafik Kazası Sigorta Ödemesi
Trafik kazası sonrası sigortadan para almak için sürecin doğru yönetilmesi gerekiyor. Trafik kazaları, maddi ve manevi kayıplara neden olabilen ciddi olaylardır. Trafik kazası geçiren kişilerin hak ve menfaatlerini korumak için sigorta sistemi devreye girer.
Sigortanın ödeme yapacağı zararlar;
- Maddi hasar
- Ölüm tazminatı
- Yaralanma Tazminatı
- Sağlık Giderleri
- Araç Değer Kaybı
Maddi hasar: Kazada hasar gören aracın onarımı için gerekli olan masraflar, sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Sakatlanma ve ölüm: Kazada sakatlanan veya hayatını kaybeden kişilerin tazminatları, sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Araç değer kaybı: Araç tamiri sonrasında hasarsız araç ile tamir gören araç arasında oluşan fark sigorta şirketinin güvencesi altındadır.
Sağlık giderleri: Kazada yaralanan kişilerin tedavi giderleri, sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Trafik sigortası hasar ödeme süresi 8 iş günüdür. Sigorta şirketi, kazaya ilişkin belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesinden sonra bu süre içinde ödemeyi gerçekleştirir.
Trafik kazalarında maddi sorumluluk kusurlu tarafın zorunlu trafik sigortasındadır. Maddi hasardan kasıt;
- Araçta meydana gelen hasarlar
- Araç değer kaybı
- Yaralanma durumları (bedeni hasar, maluliyet)
- Kaza da ölüm meydana gelmesi
- Kaza sebebiyle 3. taraflara (yol, bariyer, refüj…) verilen hasarlar
Sigorta şirketinden yukarıda belirttiğimiz sebeplerden dolayı ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Her başlığın belli bir limiti ve süresi vardır. Zamanaşımı süreçlerine dikkat etmekte fayda var. Trafik kazası sonrası sigortadan para alma süresine talep ettiğiniz tazminat kalemi belirleyecektir.
Trafik Kazası Sonrası Tazminat Ödemesi
Trafik Kazası Sonrası Tazminat Ödemesi
Trafik kazası sonrası tazminat ödemesi iki farklı başlık altında toplanabilir.
- Maddi Tazminat
- Manevi Tazminat
Maddi tazminat, sigorta şirketinin güvencesi altındadır. Araçlarınızda bulunan trafik sigortası maddi zararlarınızı karşılamak için vardır. Sigortası olmayan araçlarda ise güvence hesabı devreye girmektedir.
Sigorta şirketleri, manevi tazminat ödemelerini kapsam altına almamıştır. Manevi tazminat, kazaya sebebiyet veren sürücüden, ruhsat sahibinden veya araç işleteninden dava yolu ile talep edilmektedir.
Trafik kazasında mağdur olan taraf karşısında yer alan sürücüye maddi ve manevi tazminat davası açabilir. Mağdur, trafik sigortasından hasar tazminat ödemesi almak için gerekli evraklar tam olarak sigorta şirketine teslim edilmelidir. Evrakların tamamlanması sonrasında trafik sigortası tazminat ödeme süresi 15 iş günü olmaktadır. Bu yasal süre sonunda tazminat ve zarar karşılanmalıdır. Aksi takdirde hak sahibi taraf sigorta tahkim komisyonuna başvuru yapabilir ya da dava yolunu tercih edebilir.
Trafik Kazasında Sigortadan Para Alma Süresi 2023
Trafik kazasında sigortadan para alma süresi meydana gelen zararlara göre değişmektedir. Her zararın tespiti, zararın ortaya çıkma süresi, zararın karşılanması ve sigortanın sorumluluğunun başladığı süreler değişmektedir. Maddi hasarlı kazalarda sigorta hemen devreye girer ve haklı aracın tamirine hemen başlamaktadır.
Araç değer kaybına ilişkin talepler araç tamiri gerçekleştikten sonra yapılır ve ödemesi ise 15 gün içerisinde sigorta tarafından karşılanır.
Trafik kazası sigorta ödemesi Süresi ;
- Maddi hasarlı kazalarda 15 gün,
- Yaralanmalı kazalarda iyileşme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte 1 yıl.
- Ölümlü kazalarda ise 45 gün olduğunu söyleyebiliriz.

Kazada Sigortadan Para Alma Şartları
Kaza sonrası sigortadan para alma şartları oluşması durumunda sigorta şirketinin sorumluluğu doğmaktadır. Trafik kazası, iş kazası, yangın sigortası, ferdi kaza sigortası, sağlık sigortası gibi onlarca sigorta çeşidi vardır. Sigorta şirketi, sigortalısına meydana gelen zararı karşılaması için para alma şartlarını değerlendirecektir.
Sigortadan herhangi bir zarar için talepte bulunabilmek için poliçe detaylarına vakıf olmak gerekir. Zorunlu trafik sigortası herkes tarafından bilinen ve yaptırılması kanun yolu ile mecbur kılınan bir sigorta türüdür. Hangi şartlarda sigortadan para talep edebilirsiniz:
- Kazada haklılık payı olmalı
- Araç hasarı olmalı
- Bedeni hasar olmalı
- Ölüm durumu oluşmalı
Kaza sonrası psikolojik rahatsızlıklarda maddi tazminat kapsamında değerlendirilmektedir. Bu şartları taşıyorsanız sigortadan para talebinde bulunabilirsiniz.

Trafik Kazası Sigorta Parası
Trafik kazalarında sigorta şirketleri birinci derece sorumludur. Kanun ile düzenlenmiş olan bu durumun izahı ise şöyledir; trafiğe çıkacak bütün araçlar zorunlu trafik sigortası yaptırmak durumundadır. Aksi durumda idari cezaları vardır. Ayrıca araç bağlanarak trafikten men edilir.
Trafiğe sigortasız çıkan araç sahipleri sorumluluğu üzerine almış demektir. Trafik kazası ile oluşan hasarlar kazaya karışan kusurlu araçta sigorta yok ise;
- Araç işletenine ( Araç sahibine)
- Araç sürücüsüne
Rücu edilecektir. Yani güvence hesabı tarafından yaralanma ve ölüm tazminatı karşılanacak. Sonrasında ise ilgili kişilerden alınacaktır.

Trafik Kazasını Sigorta Nasıl Karşılar?
Sigorta şirketi trafik kazasında meydana gelen hasarları karşılar ve ama nasıl? Meydana gelen hasarlara göre bir yol haritası belirlemelisiniz. Ancak şunu da unutmamakta fayda var. Sigorta şirketinin ödeme yapmaya yanaşmaması sizi ümitsizliğe sevk etmesin. Eğer kaza da haklıysanız ve maddi olarak zarara uğradığınızı düşünüyorsanız, mutlaka o tazminatınızı alırsınız.
Yapılan Başvurulardan netice alamazsanız. Tercih edeceğiniz iki ayrı yol vardır. Birincisi sigorta tahkim komisyonu ile süreci yürütebilirsiniz. İkincisi ise dava yolunu tercih edebilirsiniz. Ancak her iki yol da da ne kadar tazminat alacağınızı ve kaza sonrasındaki haklarınızı bilmenizde fayda vardır. Trafik kazası tazminat hesaplama yaptırarak süreç sonunda ne kadar para alacağınızı öğrenebilirsiniz.

Kaza Sigorta Parası Hesaplama Nasıl Yapılır?
Trafik kazalarında meydana gelen hasarların tespiti ve ne kadar ödeme yapılacağı matematiksel formüller ile kısa sürede ortaya koyulabilir. Önemli olan formüllerde kullanılacak verilerin elinizde olmasıdır. Mesela yaralanmalı trafik kazası tazminatı hesaplama yapmak istiyorsanız, elinizde;
- Kazazedenin yaşı
- Heyet Raporu Sonucu
- Kazadaki Kusur Oranı
- Mağdurun Kaza tarihindeki Maaşı
Yukarıda saydığımız bu dört veriyi bilmiyorsanız ne kadar tazminat alacağınızı tespit edemezsiniz. Her tazminatın ayrı bir hesaplama yöntemi vardır. Kaza sonrası sigorta parası hesaplama kaza türüne göre ayrı ayrı profesyonellik isteyen alanlardır. Örneğin; destekten yoksun kalma tazminatı hesaplama ile araç değer kaybı hesaplama farklı yöntemler ve veriler ile yapılır. Hesaplama noktasında profesyonel destek almak istiyorsanız ücretsiz hesaplama araçlarımızı kullanabilirsiniz ya da çekinmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Trafik kazası sonrası sigortadan para almadan önce hesaplamanızı mutlaka yaptırın.

Trafik Sigortası Tazminatı Ne Kadar Öder?
Trafik kazalarında trafik sigorta şirketlerinin tazminat ödemeleri poliçe limitleri içerisinde yapılmaktadır. 2023 yılında sigorta şirketleri tarafından ödenecek en yüksek poliçe limiti 1.200.000 TL tutarındadır. Sigorta şirketlerinin yaptığı tazminat ödemeleri ise kazanın nasıl sonuçlandığına göre değişkenlik göstermektedir.
2023 Trafik Sigortası Teminat Limiti
Teminat Limiti | Kişi Başına | Kaza Başına |
Maddi Hasar | 120.000 TL | 500.000 TL |
Bedeni Hasar – Ölüm | 1.200.000 TL | 5.000.000 TL |
Sağlık Gideri | 1.200.000 TL | 5.000.000 TL |
Yıllara Göre Trafik Sigortası Ölüm ve Yaralanma Tazminatı Limitleri:
- 2023 – 1.200.000 TL
- 2022 — 500.000 – 7 ayın 1’inden sonra 1.000.000 TL
- 2021 – 430.000 TL
- 2020 – 410.000 TL
- 2019 – 390.000 TL
- 2018 – 360.000 TL
- 2017 – 330.000 TL
- 2016 – 310.000 TL
- 2015 – 290.000 TL
- 2014 – 268.000 TL
- 2013 – 250.000 TL
- 2012 – 225.000 TL
- 2011 – 200.000 TL
- 2010 – 175.000 TL
- 2009 – 150.000 TL
- 2008 – 125.000 TL
- 2007 – 80.00 TL
- 2006 – 57.500 TL

Trafik Sigortası Tazminatı için Gerekli Evraklar
Trafik sigortası tazminat ödeme süresi içinde verilmesi gereken bir takım evraklar bulunmaktadır. Maddi zararlar, bedeni zararlar ve vefat tazminatı şeklinde ayrılırlar. Alınacak tazminatlar bu durumlara göre belirlenmektedir.
Maddi Zararlı Durumunda;
- Kaza tespit tutanağı,
- Ehliyet, ruhsat, sigorta poliçesi, (her iki tarafa ait)
- Hasarın fotoğrafları,
- Eksper raporu (varsa)
Bedeni Zararlar; tedavi masrafları ve daimi sakatlık tazminatı olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu neden ile türlerine göre farklı evrakların tamamlanması gerekmektedir.
Tedavi Masrafları Durumunda;
- Kati raporu,
- Trafik kazası tespit tutanağı,
- Epikriz, hastane evrakları
- Tedavi masraflarını gösteren belgeler ve faturalar,
Daimi Sakatlık Durumunda;
- Trafik kazası tespit tutanağı,
- Zarar gören kişiye ait en son gelir belgesi,
- Sakatlık derecesini gösteren heyet raporu,
- Epikrizler ve hastane evrakları
- İfadeler, ve savcılık evrakları
Vefat Durumunda;
- Trafik kazası tespit tutanağı,
- Veraset ilamı,
- Savcılık onaylı ölü muayene tutanağı,
- Vefat eden kişinin en son elinde olan gelir belgesi,
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
- Adli tıp raporu
İş Kazasında Sigortadan Para Alma
İş kazalarında süreç daha farklıdır. Sigortalı bir iş yeri yani iş veren iş kazalarına karşın iş yerini sigorta yaptırdıysa kaza geçiren işçi iş kazası tazminat davası açar ancak bu davaya ilgili sigorta şirketini de dahil etmesi gerekmektedir. Çünkü oluşan zararlar sigorta şirketinin teminatı altındadır. İş kazalarında sigortadan para alma konusu kafanızı karıştırmasın. Süreç yine aynı iş kazası ödemesi ne şekilde yapılıyorsa yapılacak işlemler aynıdır. Sadece davaya sigorta şirketi de müdahil olur.
İş kazalarında sigorta şirketi ödeme yapmadan önce bir çok kriteri göz önünde bulundurur. Bunlardan birincisi iş kazası sigorta poliçesi yaptıran iş yerinin o yıl ki teminat limitidir. Kazaya çok sayıda işçi karıştıysa süreç biraz can sıkıcı olabilir. İş kazası tazminat hesaplama ile ne kadar tazminat alacağınız tespit edebilir ve sigorta poliçe limiti ile karşılaştırabilirsiniz…
İlgili İçerik: İş Kazası Avukatı

Kaza Sigorta Parası Sorgulama
Sigorta şirketinden aldığınız parayı sorgulamanız günümüz imkanlarıyla oldukça kolaydır. Sigorta şirketine açılan dosya numaranız bir anlamda sizin kimliğinizdir. Bu numara tc kimlik ve sigorta şirketine göre değişiklik gösteren bilgileri girerek ne kadar para çıktığını ve sürecin ne durumda olduğunu takip edebilirsiniz. Trafik kazası sonrası sigortadan para alma sonrasında bu işlemi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
Trafik kazası sonrası sigortadan para almanın en doğru ve güvenilir yolu bir hukuk bürosu ile hareket etmektir. Bireysel başvurularda Trafik kazası sonrası sigortadan para almak oldukça zor olabilir.
Trafik Sigortası Hasar Ödemesi Kime Yapılır?
Trafik kazalarında hasar ödemesi iki farklı şekilde yapılmaktadır. Birincisi asile ikincisi ise vekalet sunan avukata. Eğer sigortaya yapılan başvuruda avukat ile işlem yapılıyorsa ödeme avukatın hesabına yatırılır. Ancak burada zarar gören kişinin kafasında soru işaretleri olabilir.
Acaba avukat benim paramı bana söyleyecek mi gizli saklı işler yaparak beni zarara uğratabilir mi sorusu oluşabilir. Ancak bu konuda hiç bir şüpheniz olmanız avukat bir kuruşluk bile usulsüzlük yaparsa ağır ceza da yargılanır.
Yaralamalı Trafik Kazası Sigorta Ödemesi
Yaralanmalı trafik kazalarında sigorta şirketi;
– Geçici iş göremezlik
– Kalıcı iş göremezlik
– Sağlık giderleri
– Bakıcı giderleri
Sigorta şirketi trafik kazasında yaralanan kişinin yukarıda saydığımız başlıkları ödemek ile yükümlüdür. Her bir başlığın ayrı ayrı süreçleri vardır.
Sigorta ödemesi almak için yaralı kişinin bütün evrakları tamamlayarak sigorta şirketine sunulması gerekmektedir. Yaralanmalı kazalarda iyileşme süreci vardır. İlgili yönetmeliğe göre 1 yıllık iyileşme süreci tamamlandıktan sonra sigortaya trafik kazası heyet raporu sunularak ödeme alınabilir.

Trafik Sigortası Manevi Tazminat Öder mi?
Genel olarak standart trafik sigortası teminatları manevi tazminatı içine almaz. Fakat trafik kazası nedeni ile yaralanan ya da sakatlanan kişiler manevi tazminat talebi ile dava açmaları mümkün olmaktadır. Trafik sigortası diğer bütün sigortalardan farklı olarak karşı tarafın zararlarını karşılamakta olan bir sigorta olmasından dolayı karşı taraf manevi tazminat davası açar ise bu durum sigorta şirketinin sorumluluğu altında olmaktadır. Tazminat talebinde bulunan kişi sigorta şirketi ile sorun yaşaması durumunda Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvuru yapabilir. Sigorta hukuku üzerine eğitim almış kişiler tarafından meydana gelen komisyon sayesinde yaşanan uyuşmazlıklar ortadan kalkarak çözüme ulaşılmaktadır. Eğer sorun çözüme ulaşamaz ise mahkemeye başvurularak dava açılabilir.
Trafik sigortası hasarın tamamını öder mi?
Zorunlu trafik sigortası limitini aşmayacak şekilde hasarı karşılar. Limitin dışında kalan miktar araç işleteninden ve sürüden talep edilir.
Trafik sigortası karşı tarafın hasarının ne kadarını öder 2022?
Zorunlu trafik sigortası belirlemiş olduğu limit kadar hasarı karşılar. Limiti aştığı durumlarda, aştığı miktarı kadarını kazada kusurlu kişiye rücu eder.
Trafik sigortası ne kadar ödeme yapar?
2022 zorunlu trafik sigorta limiti;
Araç başına 50.000 TL
Kaza başına 100.000 TL
Trafik kazası geçiren kişi sigortadan para alabilir mi?
Yaralanmalı trafik kazası tazminatında kişinin haklılık payı var ise sigortadan teminat limiti kapsamında zararını talep edebilir. Ölümlü kazalarda ise yine aynı durum söz konusudur. Sigortadan para almak için şartları yerine getirmek gerekiyor.
Sigorta hangi kazaları karşılamaz?
Sigorta haklılık payına göre ödeme yapar. Haklılık payı olmayan tarafa ödeme yapmaz.
-Tek yönlü kazaları karşılamaz.
-Çalıntı araçları karşılamaz
-Manevi tazminatı karşılamaz.
-Kazaya sebep olan araçtaki kişisel eşyalara gelen zararları (çanta vs. gibi) karşılamaz.
Trafik sigortası ne kadar hasar öder 2019?
Araç başına 36.000 TL, kaza başına 72.000 TL ödeme yapmaktadır. Ölüm ve yaralanma tazminatı ise 2019 yılında 390.000 TL'dir.
Trafik sigortası araç başına maddi teminat ne demek?
Kaza durumunda oluşan hasarın giderilmesini sağlayan güvencedir. Sigorta teminat limitleri her yıl güncellenmektedir. 2022 yılında maddi teminat limiti araç hasarı için 50.000 TL, ölüm ve yaralanma için ise 500.000 TL olmuştur.
Kazadan sonra sigorta işlemleri ne kadar sürer?
Resmi süre 8-15 gün aralığıdır. Ancak sigortadan talepleri ve işi takip eden avukatın uzmanlığı bu süreyi belirleyecektir.
Trafik sigortası hangi tarafı karşılar?
Sigortalının haklı olduğu durumlarda hasar veren aracın sigortası karşılar. Sigortalının kusurlu olduğu durumlarda ise, sigortası haklı tarafın zararını karşılar.
Kazada sigorta karşı tarafın hasarını öder mi?
Trafik sigortasının yapılma mantığı karşı tarafın hasarını karşılamak üzerine kuruludur. Sigorta kendi aracınızın hasarını karşılamaz.
Tek taraflı kazada trafik sigortası ödeme yapar mı?
Tek taraflı kazalarda sürücü kusurlu sayıldığından sigorta ödeme yapmaz. Ancak yolcu konumundaki şahıslar trafik sigortasının imkanlarından faydalanabilirler.
Trafik sigortası ne kadar ödüyor?
2022 Zorunlu trafik sigorta teminat limitleri araç başına 50.000 TL, kaza başına 100.000 TL öder. Bedeni hasar ve ölüm durumunda ise sigorta teminat limiti 500.000 TL'dir.
Trafik kazası sigorta tazminat kaç ay sürer?
Sigortaya başvuru yapıldıktan sonra evraklarda problem olmaması halinde yasal süre 15 gün’ dür.
Trafik sigortası kazayı nasıl karşılar?
Sigortanın kazayı karşılaması için önce dilekçe ile sigorta şirketine başvuru yapılması gereklidir. İlgili evraklar tamamlandıktan sonra sigorta belirlediği kusur oranına göre ödeme yapar.
Trafik kazası sigorta parası ne zaman yatar?
Parayı yatırmak sigorta şirketinin takdirindedir. Başvuru yapılıp gerekli evraklar tamamlandıysa 15 günlük yasal süre sonrasında dava yoluna gidebilirsiniz.
Trafik sigortasından tazminat nasıl alınır?
Sigorta şirketinden tazminat almanın ön koşulu başvuru yapmaktır. Daha sonraki süreçte sigorta şirketinin taleplerini karşılayarak tazminat alabilirsiniz.
Ölen kişinin araç sigortası nasıl yapılır?
Ölen kişinin araç sigortası hiçbir zaman yapılamaz. Velayeti alan kişi aracı yeniden sigortalatabilir.
Sigorta tahkimde arabuluculuk zorunlu mu?
Sigorta tahkime başvuru yapmadan önce arabuluculuk zorunlu değildir. Ancak sigorta şirketine başvuru zorunluluğu vardır.
Sigorta tahkimi zorunlu mu?
Sigortada yaşanan uyuşmazlıklar sonrasında tahkime gitmek bir seçenektir. Dava yolunu da tercih edebilirsiniz.
Sigorta davalarında tahkim zorunlu mu?
Sigorta tahkim komisyonu sigorta uyuşmazlıklarını kısa sürede sonuçlanması için kurulmuştur. Ancak zorunluluğu yoktur.
Sigorta tazminat davalarında arabuluculuk zorunlu mu?
Sigorta şirketine yönelik açılacak tazminat davası öncesinde arabuluculuk süreci zorunlu değildir. Tercihen yapılabilir.
Sigorta davalarında arabuluculuk şart mı?
Sigortaya yönelik açılacak davalarda arabuluculuk şartı yoktur.
Sigortalı araç yanarsa ne olur?
Sigorta karşı tarafın hasarlarını karşılamakla sorumludur. Tek taraflı yanan araçlarda trafik sigortası hasarı karşılamaz.
Sigorta hasar dosyası kaç günde sonuçlanır?
Sigortadan para alma süreci dosyanın niteliğine göre değişir. Yasal süre başvuru yapıldıktan 15 gün sonra tamamlanır.
Trafik sigortası tek taraflı kazayı karşılar mı?
Tek taraflı kazalarda trafik sigortası araç hasarını karşılamaz. Trafik sigortasının mantığı zarar gören karşı tarafın hasarını karşılamaktır.
Trafik sigortası ne kadar hasar öder 2021?
Araç başına 43.000 TL, kaza başına 86.000 TL öder.
Bedeni hasar ve ölüm durumlarında sigorta teminat limiti 430.000 TL’dir.
Trafik sigortası neleri ödemez?
1. Trafik sigortası teminat limitleri dahilinde sorumludur.
2. Kusurlu dosyalarda ödeme yapmaz.
3. Manevi tazminat taleplerini karşılamaz.
4. Çalıntı araç ile karışılan kazalardan sorumlu değildir.
Trafik sigortası neleri karşılar?
Trafik sigortası maddi tazminattan sorumludur,
1. Araç hasarı
2. Araç değer kaybı tazminatı
3. Ölüm tazminatı (destekten yoksun kalma tazminatı)
4. Bedeni hasar
5. Sağlık giderleri
6. Geçici iş göremezlik ödemesi
Trafik sigortasından ödeme nasıl alınır?
Trafik sigortasından ödeme alınabilmesi için hasar dosyasının tamamlanması gerekir. Trafik sigortası sorumlu olduğu kalemleri tespit ederek ödemeyi gerçekleştirir.
Trafik sigortası parayı ne zaman öder?
Trafik sigortası başvuru ile ödeme yapabilir. Ancak ödeme yapılmaz ise tahkim komisyonu ile ya da dava yolu ile ödeme yapması sağlanır.
Sigorta iadesi ne zaman yatar?
Sigorta şirketleri 3-5 iş günü içerisinde iadeyi gerçekleştirir.
Sigorta şirketi manevi tazminat öder mi?
Sigorta şirketi manevi tazminatı ödemekle yükümlü değildir.
Trafik kazasında sigortadan para alınır mı?
Kazanın gerçekleşmesi durumunda sigorta şirketi teminat limiti kadar zararı karşılar.
Trafik sigortasından para ne zaman yatar?
Trafik sigortasının ödeme yapması için yasal süre 8-15 gün’ dür.
Trafik sigortası maddi manevi tazminat taleplerini karşılar mı?
Trafik sigortası, maddi tazminatı teminat limiti ile sınırlı olmak üzere karşılar fakat manevi tazminatı karşılamakla yükümlü değildir. Manevi tazminat kişiye rücu edilir.
Trafik sigortası ne kadar ödeme yapar?
Zorunlu trafik sigortası kazaya göre değerlendirme yaparak oluşan zararları karşılar. Her kazanın limiti o yıl belirlenen sınırlar ile çizilmiştir. Trafik kazalarında sigorta şirketleri araç hasarı, tedavi giderleri, ölüm tazminatı, yaralanma tazminatı, araç değer kaybı gibi zararları karşılar.
Ancak şunu bilmekte fayda var. Kaza oluşan zararların karşılanabilmesi için haklı taraf siz olmalısınız aksi takdirde sigortadan faydalanamazsınız.
Trafik sigortası maddi manevi tazminat taleplerini karşılar mı?
Trafik sigortası sadece maddi tazminat taleplerini karşılar. Manevi tazminat sigorta kapsamında değildir. Manevi tazminat davası kazaya sebebiyet veren kusurlu araç sahibi ve sürücüne yönelik açılır.
Trafik sigortası dava açar mı?
Zorunlu trafik sigortası rücu durumlarında karşı dava açar. Daha açık bir dille ifade etmek gerekirse, tazminat kazanan kişiye sigorta şirketi ödemesini yapar. Ancak davaya konu tazminatta rücu söz konusu ise sorumlu tarafa mahsup etmek için sigorta şirketi de ilgili taraflara dava açabilir.
Trafik kazası sigorta tazminatı ne kadar?
Trafik kazalarında sigorta teminat limiti her yıl değişmektedir. 2020 yılında yaralanma ve ölüm tazminatı 410 bin liradır. 2021 yılında limit 430 bin liraya çıkarılmıştır. 2022 yılında ise teminat limiti kişi başı 500 bin lira kaza başına ise 2 milyon 500 bin liraya çıkarılmıştır.
Trafik Sigortası manevi tazminat öder mi?
Zorunlu trafik sigortası sadece maddi tazminatlardan sorumludur. Manevi tazminat davası araç işleteni ve sürücüne yönelik açılır.
Trafik sigortası maddi tazminat öder mi?
Zorunlu trafik sigortası maddi tazminattan sorumludur. Maddi tazminatın içerisinde ölüm, yaralanma ve araç hasarı bulunmaktadır.
Arabuluculuk sigortaya başvuru yerine geçer mi?
Trafik kazalarında sigortaya başvuru yapmak yasal bir zorunluluktur. İlk etapta başvuru yapmak gerekiyor. Anlaşma sağlanmazsa Arabulucuya gidilebilir. Arabuluculuk, başvuru ile aynı değildir.
Sigorta şirketlerine açılan maddi tazminat davaları ne zaman sonuçlanır?
Meydana gelen olaylar da maddi tazminatın muhatabı sigorta şirketi ise öncelikle başvuru zorunluluğu bulunmaktadır. Başvuru aşamasında da sigorta ile anlaşma sağlanırsa dosyanız ödeme yapılarak kapanabilir bu süre 1 hafta da olabilir 1 ayda.
Dava yolu tercih edilecek ise yerel mahkeme de ortalama trafik kazası dosyaları 2 yıl ile 3 buçuk yıl arasında sonuçlanmaktadır. Ancak bunun bir de üst yargı boyutu vardır. Dava sonrasında sigorta şirketi istinaf ederse BAM ve Yargıtay’da da bir yargılama yapılacaktır.
Sigorta Tahkim Komisyonu tercih edilecek olursa buradaki yasal süre ise 6 ay ile 10 ay arasında değişmektedir.
Trafik kazası sigorta parası ne zaman yatar?
Kaza sonrasında zorunlu trafik sigortasına başvuru yapıldıktan sonra 15 günlük yasal süre vardır. Dosya tam ve eksiksiz evrak teslimi yapıldıysa yasal sürenin sonunda yargı yoluna gidilebilir.
Ancak sigorta şirketi başvuru sondasında ek talepte bulunabilir. İstekler değerlendirilmeli ve mümkün olduğu kadar sigortaya istenen evraklar sunulmalıdır.
Sigortanın para ödeme süresi dosyadan dosyaya fark edebilir. İlk etapta hızlı bir şekilde ödeme alınmak isteniyorsa ona göre bir yol haritası çizilip bu yönde hareket edilmelidir.
Zorunlu trafik sigortası hangi durumlarda ödeme yapmaz?
Trafik sigortası karşı taraf için yapılan bir güvence türüdür. Kazaya karıştığınızda karşı tarafın masraflarını ödemek için vardır sigorta şirketleri.
Yüzde yüz kusurlu olursanız sigorta şirketi ödeme yapmaz.
Tek taraflı kazalarda sigorta şirketleri ödeme yapmaz.
Araç hırsızlığı durumlarında sigorta şirketleri hasarı karşılamaz.
Trafik sigortası hasar ödemesi kime yapılır?
Trafik kazalarında meydana gelen hasarlar sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Aracınızı yaptırdığınızda hasar bedeli, zorunlu trafik sigortası kimin üzerine ise onun hesabına yatırılır.
Bedeni hasar, tedavi gideri ve ölüm tazminatı gibi durumlar da ise vekaletnamenize bakılarak karar verilir. Yetki verdiğiniz avukata para çekme yetkisini de verdiyseniz yani ahzu kabz içeriyorsa paranız avukatın hesabına yatacaktır.
Hasarsızlık indirimi bozulursa ne olur?
Trafik kazası sonrası hasarsızlık indirimi bozulur. Sigorta şirketini a şirketi diyelim siz hasar aldıktan sonra indiriminiz kalktığı gerekçesiyle b şirketine geçiş yaptınız. Ancak aynı durum orada da söz konusudur. Aynı fiyat politikası uygulanır ve hasarsızlık indirimi uygulanmaz. Zamlı ve yeni tarife üzerinden ödeme yapmak durumunda kalırsınız.
Kaza yapınca sigorta ve kasko ne kadar artar?
Kaza sonrasında hasarsızlık indirimi ortadan kaldırılır. Yeni tarifeye göre bir sonraki senenin sigortasını yaptırmak durumundasınız. Her sigorta şirketinin fiyat politikası farklıdır. Ancak şunu söyleyebiliriz kazaya karışan aracın trafik sigortası bir sonraki yıl %20-70 arasında artış gösterir.
Trafik kazası sonrası sigortadan para alma, Trafik kazası sonrası sigortadan para alma , Trafik kazası sonrası sigortadan para alma , Trafik kazası sonrası sigortadan para alma , Trafik kazası sonrası sigortadan para alma , Trafik kazası sonrası sigortadan para alma , Trafik kazası sonrası sigortadan para alma , Trafik kazası sonrası sigortadan para alma , Trafik kazası sonrası sigortadan para alma, Trafik kazası sonrası sigortadan para alma, Trafik kazası sonrası sigortadan para alma, Trafik kazası sonrası sigortadan para alma Trafik kazası sonrası sigortadan para alma, Trafik kazası sonrası sigortadan para alma, Trafik kazası sonrası sigortadan para alma, Trafik kazası sonrası sigortadan para alma, Trafik kazası sonrası sigortadan para alma, Trafik kazası sonrası sigortadan para alma, Trafik kazası sonrası sigortadan para alma,
29 yanıt
Merhabalar
İş yerinin servis motoru ile işe giderken yagmurda motor kayınca düşüp dizimi kırdım ameliyat oldum platin takıldı hastane iş kazası olarak göstermiş motorun sigortası veya başka bi yerden tazminat alma hakkım varmı
Merhaba
Sigorta tek taraflı kazalarda ödeme yapmaz, ancak kusurun sizde değil de sizin dışınızdaki bir başka faktörde (yol, sel, ağaç, yabani hayvan) gibi bir faktörden kaynaklandığını ispat edebilirseniz, dava yolu ile tazminat alabilirsiniz. Bir de kazanızın iş kazası boyutu var. O tarafına yoğunlaşıp değerlendirmek çok daha mantıklı olabilir. Konuyla ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz.
2 gün önce iş dönüşü ustamla birlikte kaza yaptık ben ön tarafta oturuyordum kaza sonucu kaburga bölgesinde ezilme oldu hastaneye kaldırıldım tedavi edip tapurcu oldum ağrılarım bir ay kadar devam edebilirmiş ağır işte çalışmam imkansız benim karşı taraftan kazaya sebebiyet verenden sigortadan tazminat davası açabilir miyim bilgi verir misiniz
Emre Bey Merhaba
Geçmiş olsun öncelikle kazada yolcu konumda olduğunuz için yüzde yüz haklı durumdasınız. Yaşadığınız sıkıntılarla ilgili maddi tazminat taleplerinizi sigorta şirketine yapabilirsiniz. Manevi tazminattan ise kazaya sebebiyet veren taraf sorumludur. Maddi tazminat alabilmeniz için sizde kalıcı bir hasar meydana gelmiş olması gerekiyor. Bunu da anlayabilmenin en iyi yolu trafik kazası heyet raporu, bir başka söyleyişle sağlık kurulu raporu almanızda fayda var. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminatı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Merhaba yakın tanıdığım bir tanıdığımın 26 yaşında çocuğu motor kullanan bir arkadaşının arkasında oturup ve seyir halinde iken bir aracın kurallara aykırı manevrası ile motoru düşürerek ve arkadaki oturan çocuk fırlayarak kafasını kaldırıma çarptı ve vefat etti. Bir avukat arkadaş uzun uğraş sonucu ailesinden vekalet aldı ve sadece ceza davası açtı dava sonuçlandı ve araç şoförü ufakta olsa hapis cezası aldı. aynı zamanda araç sigortasından alıyorum diyerek Güvence hesabından yaklaşık 15 bin tl para alarak anne ve babaya teslim etti. Bu tutarı da sigortadan aldık başka bir para alma hakkımız yok diyerek herşey bitti diyerek başından savuşturdu. Bende hukuk bürosunda çalışan biriyim ve biraz irdeleyince aksigortadan aldım o tutarı dedi ve bana belge göndermesini istedim ve sigortayı aradığımda sigortaa şirketi böyle bir ödeme yapmadık diyerek yalan olduğu ortaya çıktı. Çalışmış olduğum büro bu konuda bilgi sahibi değil eğer karşı aracın trafik sigortasından para alabiliriz derseniz vekalet vermek isterler. Saygılarımla,
Akın Bey Merhaba
Başınız sağ olsun öncelikle, Kaza da kusurlu olsanız dahi sizin yakınınız olan kişi yolcu konumunda olduğu için yüzde yüz haklı durumda. Burada 2 ayrı tazminat hakkınız var. Ölümlü Kazalarda Destekten Yoksun Kalma Tazminatı ödemesi yapılmaktadır. Maddi zararlar için sigorta şirketinden, ikinci tazminat hakkınız ise manevi tazminat, kazaya sebebiyet veren taraftan talep edebilirsiniz. Sizden vekalet alan kişilerin böyle bir kaza da 15 bin lira alarak dosya tamamlandı demesi şüphe çekici. Konuyla alakalı bizimle +90 544 129 34 68 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.
avukat bey merhaba
2015 te motosikletimle işe giderken ara sokaktan çıkan ambulansın çarpması sonucu aayak kemiğimin 2side kırıldı ve kaval kemiğime platin takıldı ben bu olayı bilirkişiye sorduğumda 60 70 bin lira kadar tazminat hakkınız var dendi bi başka bilirkişide 250 bin liradan bahsetti şimdi davacı olursak ne kadar tazminat alma hakkım var
Berat Bey trafik kazası tazminatı hesaplama yapabilmemiz için belli verilerin elimizde olması gerekmektedir. Ne kadar tazminat alacağınızı öğrenmek için +90 544 129 34 68 numaralı telefonu arayabilir ya da mesaj atarak bizimle iletişim kurabilirsiniz.
mrb kasımın 22 de kaza geçirdim hala tedavim suruyo vuran kişi ilerde tazminat kaç günde elime geçer bilgi lütfen evraklar ayın ocağın 4 de ssk ya verildi
Ayhan bey kazanız henüz çok yeni sigortadan para alma için öncelikle iyileşme sürecinizi tamamlamanız gerekiyor. Ama bu süre zarfında siz bekleyerek vakit kaybetmeyin. Sigorta şirketlerine gerekli başvurularınızı yapınız. En azında faiz işlemeye başlar.
İkincisi ise karşı taraftan alacağınız manevi tazminat, Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminatı kalemlerinden bir tanesi de manevi tazminattır. Biraz karşı tarafın tavrıyla ilgili ne zaman sonuçlanacağı, belki de hiç dava yoluna gitmeden uzlaşarak dosyayı kapatabilirsiniz.
Merhaba 1 sene önce abim kazada vefat etti bizde avukat tuttuk ama halen bilir kişiden cevap gelecek diyor . Patlayıcı götürürken yanında şoför kaza yaptı ve abim vefat etti . Ne zaman sonuçlanır sizce bı bilgi alabilirmiyim . Sadece sigortadan mı para verilecek
Başınız sağ olsun Leyla Hanım, Ölümlü trafik kazası tazminatı, trafik sigortası maddi tazminat kapsamındadır. Başvuru sonrasında 15 gün içinde sigorta şirketinin ödeme yapması gerekmektedir. Sigortadan para almak için başvuru yapıldıktan sonra sigortanın taleplerini de karşılamak gerekiyor. Dosyanızın ne aşamada olduğunu ilgili sigorta şirketine ulaşarak bilgi alabilirsiniz. Süreci yürüten hukukçunuz trafik kazası avukatı değil ise işlemleriniz ve tazminatınızın hesabınıza yatması biraz vakit alabilir.
Merhaba ben 10 gun önce trafik kazası yaptim minibüsle çarpıştı polis gelmiş kusuru karşı tarafda bulmuş virajda yol ihlali yapmış benim yola girerek çarpıştık kafamda 4dikis var yüzümde yara var doktor 7 gün rapor yazdı benim evraklarim ful moturda on tarafda maddi hasar var tlfonum ve saatim kirildiben bunları kimden karsillayabilirim
Zafer bey geçmiş olsun. Kazada oluşan maddi hasar sigorta şirketinin sorumluluğu altındadır. Yaralamalı Trafik Kazası Sigorta Ödemesi için gerekli belgeleri hazırlayarak haklarınızı sorumlu sigorta şirketinden talep edebilirsiniz.
Merhaba. Ben normal yolumda seyir halindeyken Karşı tarafın ters yola girmeye çalışmasından dolayı kaza yaptım. Ama komisyon beni suçlu bulmuş % 100 olarak. Bu durumda itiraz için hangi evraklar gereklidir. Bilgilendirebilirmisiniz.
Geçmiş olsun Mehmet bey konuyla ilgili Kaza Tespit Tutanağına İtiraz makalemize göz atmanızı tavsiye ederiz.
İtiraz ederken somut yeni deliller sunmalısınız, varsa şahit göstermelisiniz. Olay yerinde kamera araştırması yapabilirsiniz.
Sahil yokunda seyir halinde giderken önüme aniden köpek atlaması sonucu kaza yaptım. Refüje çıktım arabam pert oldu.arabada çocuğum da vardı.dudağım yarıldı 3 dikiş AttIlar.burnum kırıldı.sigortadan nasıl tazminat alabilirim
Araçlara yapılan zorunlu mali mesuliyet sigortaları karşı tarafın hasarını karşılamak içindir. Kendi aracınızın sigortası; yolcu konumda bulunan kişilerin maddi zararlarını da karşılar. Sizin kazanız da çocuğunuzda kalıcı bir hasar var ise kendi aracınızın sigortası tarafından karşılanacaktır. Araç hasarı ve sizde meydana gelen bir hasar var ise bölgede sorumlu belediye ya da karayollarına yönelik dava açabilirsiniz.
Merhabalar iş dönüşü bir kaza yaptım kaza sonucu kolumda küçük bir kırık oluştu trafik raporunda 8 de 2 ben 8 de 6 karşı taraf kusurlu kolumdaki kırıkla ilgili dava açabilir miyim bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim
şimdiden teşekkür ederim
Mehmet bey geçmiş olsun
Trafik kazalarında meydana gelen maddi zararlar trafik sigortasından karşılanmaktadır. Yaralanmalarınızla ilgili iyileşme süreci tamamlandıktan sonra trafik kazası heyetinden yani sağlık kurulu ya da adli tıp raporundan oran çıkarsa kalıcı sakatlık tazminatı alabilirsiniz. Trafik sigortasındaki haklarınız; Geçici iş göremezlik ödeneği, Bakıcı giderleri, Hastane ve sağlık giderleri olarak sıralanabilir.
Konuyu daha sağlıklı değerlendirebilmemiz için elinizdeki evraklar ile birlikte bizimle +90 544 129 34 68 numaralı telefondan ile iletişime geçebilirsiniz.
İyi Günler
30.04.2022 gece 01:30 sularında Gaziantep’ten Ankara istikametine hareket halindeyken aracımın sağ arka tarafı bir temas sonucu savruldu yolun solunda bulunan bariyere çarpıp sağda bulunan tırın yakıt tankına girdim. Arkadan gelen Metro Turizme ait otobüs bana çarptı. Çarpma sonucu eşim yaralandı. Eşim ve çocuklarla ilgilenirken Diğer araç şoförleri Jandarma ve Trafik Polisiyle konuşuyordu ben eşimi ambulansla hastaneye sevk etme telaşındaydım. Eşimin 4 kaburgası kırıldı. Polis raporu ana 52/1b kusur vermiş karşı tarafa hiçbir kusur vermemiş. Ben aracımı hurdaya sattım. Hiç bir şekilde kamera kaydı yok ben sigorta şirketime eşimin reçete epikriz raporu ve diğer evraklarını gönderip tazminat talebinde bulundum. Karşı tarafa dava açmayı düşündüm ama polis raporu resmi evraktır bir şey alamazsın diyen avukatlar oldu. Bana bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini anlatır mısınız?
Merhaba Ümit bey,
Yaralanmalı trafik kazalarında polisin tuttuğu kaza tespit tutanağına itiraz etmenin bir çok yolu vardır. Öncelikle savcılık sürecinde itirazlarınızı dile getirin ve savcılık makamına dilekçeler sunarak yönlendirme yapabilirsiniz. Sigorta üzerinden itirazlarınızı yapabilirsiniz. Bir başka yol ise sigorta tahkim komisyonu ile itiraz yapabilirsiniz. Ancak bütün bunları yapabilmeniz için iyi bir trafik kazası avukatına ihtiyacınız olacaktır. Konuyla ilgili bizimle iletişime geçerek yardım alabilirsiniz.
Merhabalar, 2018 de ankarada yapılan bir kazada karşı taraf kusurlu olmasına rağmen halen kesin onaylanmamış hatta. Güzel bir makale yayınlamıştım. kaza ile detaylı olarak. ben yayından kaldırdım ama tekrardan yayına alacağım neden bu kadar uzun sürüyor bu kaza davası ve vefat ile sonuçlanmış
Merhabalar annem trafik kazası geçirdi araç geri geri giderken gidilmeyecek bir yolda anneme çarpıyor kalça kemiği kırıldı ameliyat oldu platin takıldı ben çarpan kişi ambulans çağırmak yerine arabaya bindirip götürmüş sigorta kaza davası açıldı sigortadan para alındı vekaleti sigortacıdaydı annemin davasına bakan lakin 75 tl bir ücret vermiş sigorta 25 tlsini sigorta kendine keserek geri kalanı anneme yolladılar anlaşma %25 di ve biz yeni birşey duyduk çarpan kişinin bir tanıdığımıza 88 milyar para yatmış demiş sigortadan parayı almışlar demiş ama bize söylenilen 75 tlydi anneme soruyorum dosya numarası da yok sanırım elinde sigortadan yatan parayı nasıl öğrenebiliriz acaba ??
Merhaba,
Sigorta şirketiyle bire bir ilişki kurabilirsiniz. Annenizin tc kimliği üzerinden sorgulama yaparak ne kadar para alındığı bilgisine ulaşabilirsiniz. Sigorta şirketini aradığınızda sizden, araç plaka bilgisi, aracın sigorta poliçe numarası ve bedeni hasara ilişkin dosya numarasını talep edebilirler. Aramadan önce bu bilgilerde elinizde bulunsun.
..7 yıl önce motorsikletimle bir servis aracı bana çarpma sonucu üst baldirim’da dahası görsel olmakla birlikte eğilip kalkamayacak kadar fiziksel kalıcı hasar oluştu….bu konuda avukat dava açtı ancak sonuca ulaşmadığını iyileştiği için bir hak talep edilemeyeceğini davanın düştüğünü belirtti….bu konu hakkında sonuca ulaşıp ulaşılamadigini,kendim ayrıntılı bilgiye nereden ulaşabilirim …belirli bir ücret odendiyse bunu nerden sorgulayabilirim.
Oktay bey merhaba,
E-devlet üzerinden vatandaş UYAP’a girerek davanızı görebilirsiniz. Karşı tarafın sigorta şirketini arayarak, mail atarak ve dilekçe yazarak başvurunuz hakkında bilgi alabilirsiniz. Konuyla ilgili bizden de destek alabilirsiniz.
Merhaba koaly gelsin babam 1993 yılında tirafik kazasında hayatını kaybetti sigorta heran gibi tazminat falan alınmadı ….. Alabiliyomuyiz
Ölümlü trafik kazası tazminatı zamanaşımı 15 yıldır.