Kazada platin tazminat alabilmek için haklılık payınızın olması gerekmektedir. Trafik kazası sonucunda meydana gelen kırıklara ve özellikle de platin var ise ciddi oranlarda tazminat ödemesi yapılmaktadır.
Kazada Platin Tazminat Ve Sigorta Başvurusu
Kazada platin tazminat; trafik kazası sonucu meydana gelen kırıkların derecesi yüksek ise yapılan operasyonlarda platin kullanılarak kemiğin iyileşmesi sağlanır. Parçalı kırıklarda da platin ve ve vidalar kullanılarak parçalar bir araya tutulmaya çalışılır. Kazada platin tazminat olarak tabir edilen bu süreç iyileşmenin tamamlanması ile tazminat davaları açılarak son bulur. Platin tazminat için sigorta şirketi ile iletişime geçilmektedir. Maddi tazminatlardan sorumlu olan zorunlu trafik sigortası ile süreç devam ettirilir.

Geçirilen bir kaza sonucunda yaralanma ve kırık tedavisi için hasar alan bölgeye platin takılması oldukça sık olarak karşılanmaktadır. Trafik kazasında yaralanmanın gerçekleşmesinin ardından iyileşme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte kazazede sağlık kuruluşuna giderek bir heyete girmektedir. Trafik kazası sonrası heyet raporu sonucu belirlenen raporda maluliyet oranı belirlenmektedir. Maluliyet oranına göre ise tazminat miktarları belirlenmektedir. Bu belirlenen tutarları talep edebilmek için alanında uzman trafik kazası avukatı ile tazminat davaları açılmaktadır.

Platin Tazminat Nedir?
Trafik kazalarında yaralanan kişilerin yara çeşitlerine göre yaralanan yerlerine platin takılmaktadır. Bu yaralanan yer için kazazede iyileşme süreci sonunda uzman hekimler eşliğinde bir heyete girmektedir. Bu heyet sonucu alınan maluliyet oranına göre karşı taraftan tazminat talep edilebilmektedir. Platin takılması sizin maluliyet oranınızı yükselteceği gibi tazminat miktarınızı da yükseltecektir. Trafik kazası kemik kırığı tazminatı olarak da ifade edilen türe platin takıldığı durumlarda alınacak tazminatı miktarında da artış olacaktır.

Kemik Kırılmalarında Platin Neden Takılır?
Kazanın gerçekleşmesinin ardından anormal hareket görülen yaralanma yerleri için röntgen filmleri istenmektedir. Bu röntgen sonrasında alanında uzman hekimlerin gerekli gördüğü durumlarda platin takılmalıdır. Kemik kırığına takılan platin iyileşme süreci sonunda girilecek olan heyette maluliyet oranını yükseltecektir. Belirlenen maluliyet oranına bağlı olarak da talep edilebilecek tazminat miktarı artacaktır.

Platin Tazminat Nasıl Alınır?
Trafik kazası sonucunda platin takılan kazazedeler gerekli tüm evrakları toplayarak sigorta şirketine başvuru yapmaları dahilinde sigorta şirketleri platin için tazminat vermek zorundadır. Trafik sigortası bu tazminatı 15 gün içerisinde ödemekle yükümlü bulunmaktadırlar.

Kolda Platin
Platin, kemik ve iskelet sisteminin desteklenmesi için kullanılmaktadır. Herhangi bir durum, olay ve ya kaza sonucu vücudun üst ekstremite bölümünde bulunan kollar kırılmakta, şekil olarak bozulmaktadır. Hasar alan kol için platin kullanılmaktadır.
>İlginizi Çekebilir: Ayak Kırılması Tazminat <
Türkiye’de yılda ortalama 3 milyon kişi yaralanmalı trafik kazası geçirmektedir. Vücudun en çok kullanılan savunma ve korumasını gerçekleştiren kollar en çok yaralanma alan organlardandır. Yaralanma sonucu platin takılan kol için tazminat talep etmenin ilk adımı iyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı onaylı sağlık kuruluşlarında uzman hekimlerin inceleme ve değerlendirmesine girmektedir. Değerlendirme sonucu belirlenen maluliyet oranı ile tazminat hesaplaması yapılmakta ve tazminat davaları açılabilmektedir.

Trafik Kazası Platin Tazminatı
Kaza sonrasında oluşan yaralara platin takılması oldukça sık görülmektedir. Bu yaralanmalar sonucunda kazaya karışan kişilerin maddi ve manevi tazminat almaya hakları bulunmaktadır. Kaza sonucu platin takılan kişi iyileşme sürecinin sona ermesinin ardından uzman hekimler eşliğinde bir heyete girerek maluliyet oranı belirlemektedir. Bu maluliyet oranına göre de maddi ve manevi tazminat davalarını başlatmaktadır.

İş Kazası Platin Tazminat
İş yerinin bir işini gerçekleştirdiği sırada kaza geçiren bir işçi, iş kazası geçirmiş olarak kayıtlara girilmelidir. İş kazası sonucunda yaralanan işçi uzman hekimlerin gerekli gördüğü durumlarda platin takılmaktadır. Platin takılan işçi, bir iyileşme sürecine girmektedir. Bu iyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı onaylı sağlık kuruluşlarında bir heyete girmektedir. Bu heyet sonucu maluliyet oranı belirlenmekte ve tazminat davaları başlatılmaktadır. İş kazası sonucu yaralanan işçi Borçlar Kanunu 51. maddesinde iş kazasından dolayı tazminat talep edebileceği beyan edilmiştir.
>İlgili İçerik: İş Kazası Tazminat Davası <
İş Kazalarında Platin Tazminat Hesaplama
iş kazası tazminat hesaplama yapılarak işçinin meslekte kazanma gücü kayıp oranına göre alacağı tazminat miktarı tespit edilir. İş kazası tazminatı alacak işçinin maluliyet oranı SGK tarafından tespit edilmektedir. Kaza tazminatı hesaplamasında;
- İşçinin kusuru
- Yaşı
- Maaşı
- Meslekte Kazanma Gücü Kaybı
Dikkate alınır. İş kazası sonucu meydana gelen zararlardan birinci derecede işveren sorumludur.

Platin Tazminat Hesaplama
Bir kaza sonucu kazazede de yaralanma ve ya ölüm görmek istemediğimiz fakat sık rastladığımız bir durumdur. Bu kaza bir trafik ve ya iş kazası olabilmektedir.
Kaza sonucu yaralanan bir kişinin hekimlerin gerekli gördüğü durumlarda platin takması da çok olağan bir sonuçtur. Bu takılan platin için kazaya uğrayan kişi yaralanmadan dolayı dava açabilmektedir. Bu dava türleri ceza davası, maddi veya manevi tazminat davaları olabilmektedir.
>İlgili İçerik: Trafik Kazası Tazminat Hesaplama <
Kazaya uğrayan kişi platin takılıp iyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından uzman hekimler eşliğinde bir heyete girerek maluliyet oranı belirlemektedir. Takılan platin maluliyet oranı için oldukça büyük bir etkendir. Belirlenen maluliyet oranı üzerinden tazminat miktarları hesaplanmaktadır. Kaza sonucu tazminat hesaplanırken dikkat edilen hususlar şu şekildedir:
- Maluliyet oranı,
- Kazada yaralan kişinin maaşı,
- Kazaya karışan kişinin yaşı,
- Kazadaki kusur oranları.

Trafik Kazası Platin Tazminat Ne Zaman Ödenir?
Trafik kazasından sonra iyileşme süreci vardır. Yönetmeliğe göre iyileşme süreci 1 yıldır. Ancak bazı yaralanmalar göre sigorta şirketi ödeme zamanlarını değiştirebilmektedir. Örneğin uzuv kaybı yaşanan kazalarda ödeme daha erkende olabilmektedir. Organ kaybı yaşanan kazalarda yine sigorta şirketi 1 ödeme yapmak için 1 yılı beklememektedir.
Trafik kazası yüzde sabit iz ya da vücutta meydana gelen skar izlerinde sigortadan para almak için başvuru yapıp sigortanın taleplerini karşılarsanız 1 yıldan önce de tazminat alma durumunuz olabilir. Ancak bu sigorta şirketinin yaklaşımı ve iyi niyetine göre değişmektedir. Yönetmeliğe göre iyileşmesi tamamlanan yaralanmalarda sigortanın 1 yıl beklemesi kazada yaralanan kazazedeyi bir kez daha mağdur etmektedir.