Avukata Sor
Avukata sor sayfamız üzerinden merak ettiğiniz hukuki konuları danışabilirsiniz. Ücretsiz danışmanlık için yorum kısmına sorularınızı ekleyebilirsiniz. Online avukata danışma formu doldurarak her konuda bilgi edinebilirsiniz.
Avukata Sor: Ücretsiz Danışmanlık
Avukata Sor
Hukuki konularda merak ettiğiniz her soruyu avukata sorabilirsiniz. Avukata sor sayfası üzerinden form doldurarak ihtiyacınız olan konuda bilgi edinebilirsiniz.
Günümüzde çoğu avukat online merak edilen konularda danışmanlarına yardımcı olmaktadır. Ücretsiz bilgilendirme hizmeti alarak tercihinize bağlı bir şekilde avukat hizmeti alabilirsiniz. Avukata sormak istiyorum diyorsanız yaşadığınız şehir de en iyi avukata danışabilirsiniz.
Hukuki Danışma Ne Demektir?
Hukuki danışma, hukuki konular da danışmanlık hizmeti olarak tanımlanabilir. Hukuki müşaviri, kurumlara ya da kişilere hukuki alandalar da hizmet veren dava ve icra takibi yapan kişiye verilen isimdir. Dolayısı ile hukuki konular sizler de bir avukata danıştığınızda hukuki danışma olarak tanımlanabilir.
Avukata Hangi Konularda Soru Sorabilirim?
Yaşadığınız sorunları hukuk çerçevesi kapsamında çözümlemek oldukça önemlidir. Peki, avukata hangi konularda soru sorabilirim? Öncelikle hukuki her konuyu avukata danışabilirsiniz. Aşağıda avukata hangi konularda soru sorabileceğiniz konusunda detaylı bilgiler yer alıyor.
- Aile Hukuku
- Boşanma Davaları
- Gayrimenkul Hukuku
- İş Hukuku
- Bilişim Hukuku
- Miras Hukuku
- Online İtibar Yönetimi
- İnternetten Haber Kaldırma
- İcra ve İflas Hukuku İle Borç Tahsili
- Ticaret Hukuku İle Sözleşme Hukuku
- Ceza Hukuku
- İş Hukuku İle İşçi-İşveren Avukatlığı
- Taşınmaz Hukuku ve Kentsel Dönüşüm
- İlergi Hukuku
- Sigorta Hukuku İle Trafik Kazaları
- Fikri İle Sınai Mülkiyet Hukuku
- İhale Hukuku İle Kamu İhale Kurumu
- Deniz Ticareti Hukuku
- Kamulaştırma
- Kat Mülkiyeti
- Bilişim Hukuku İle Bilişim Ceza Hukuku
- İnşaat Hukuku
- Vatandaşlık
- Bankacılık ve Finans Hukuku
- Borçlar Hukuku İle Tazminatlar
- İmar Hukuku
Yukarıda belirttiğimiz konuları 7/24 avukat danışma ücretsiz hizmeti alarak sorabilirsiniz. Sizler de merak ettiğiniz hukuki konular da hizmet almak için ilk önce bilgi edinmelisiniz.
Avukata Soru Sorarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Avukata soru sorarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Hayatımızın her anında profesyonel bir avukata ihtiyaç duyabiliriz. Peki, avukata soru sorarken nelere dikkat edilmeli?
- Sorunuzu kısa, öz ve anlaşılabilir bir şekilde sormalısınız.
- Sorularınızı hukuki meseleler ile sınırlandırmalısınız. Ayrıca birden çok sorunuz var ise ayrı ayrı sormalısınız.
- Konu hakkında ayrıntı verirken yalnızca hukuki konu ve somut veriler ile ilgili konularda bilgi vermelisiniz. Aynı zamanda avukata soru sorarken kişisel yorumlarınızı katmadan anlamalısınız.
- Avukata sorunuzu sorduktan sonra hemen yollamayın. İlk önce yazdığınız soruyu okuyun. Aynı zamanda sizden önce aynı soruyu sormuş biri olabilir. 7/24 avukat danışma ücretsiz İstanbul da bulunan avukatlara soru sorabilirsiniz. Ayrıca soru sor kısmının alt kısmında avukat cevabı var ise tekrar aynı soruyu sormanıza gerek kalmaz.
Avukata Sorduklarım Gizli Kalır Mı?
Avukata sorduklarım gizli kalır mı? sorusu danışmanların merak ettiği bir sorudur. Öncelikle avukat ile görüşmeler gizli tutulmaktadır. Ancak online avukat soru sor siteleri üzerinden sorduğunuz sorular açık olabilir. Bunu soruyu sorarken siz ayarlayabilirsiniz. Görünmesini istediğiniz soru siz sorduktan sonra sitede yayımlanır. Bu sayede sizin sorduğunuz soruyu başka birinin sormasın gerek kalmaz. Ancak avukat ile danışman arasında geçen görüşme gizlidir.
Online Hukuki Danışmanlık
Canlı destek avukat hizmeti alarak merak ettiğiniz her soruyu sorabilirsiniz. Hukuki süreçler de avukatlık hizmeti almak oldukça önemlidir. Günümüzde online avukat danışmanlık hizmeti oldukça yaygındır. Hukuksal konular da avukatlık hizmeti alarak sorunlarınıza çözümler bulabilirsiniz. Hukuki danışmanlık hizmeti alan kişiler avukat ile canlı görüşme yapabilir. Boşanma, tazminat, iş ya da ceza gibi farklı konularda hizmetler talep edebilir. Online hukuki danışmanlık hizmeti alırken avukat tercihi de oldukça önemlidir.
Online avukat danışmanlık hizmetleri alırken alanında uzman avukat tercih edebilirsiniz. Örneğin; boşanma ile ilgili danışmanlık hizmet alırken daha önce boşanma davalarına bakmış alanında uzman bir avukat ile görüşmelisiniz. Ücretsiz avukat danışmanlığı alarak merak ettiğiniz konular hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Avukata Sor Whatsapp Aracılığıyla Mümkün Mü?
Avukata soru sorma siteleri bulunuyor. Online avukata soru sorarak merak ettiğiniz hukuki konularda danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Avukata sor WhatsApp aracılığıyla mümkün mü? sorusunu merak ediyorsanız “Evet” diyebiliriz. Çoğu avukat danışmanları için WhatsApp üzerinden sorunlarınıza yanıt veriyor. Online avukata sor ya da WhatsApp’tan soru sor seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.
Avukatlık Danışmanlık Ücreti Ödemek Zorunlu Mu?
Avukatlık danışmanlık ücreti ödemek zorunlu mu? sorusu en çok tartışılan ve merak edilen konulardan bir tanesidir. Avukatın sermayesi bilgisidir. Avukattan soru sorarak hizmet alırsınız. Bir soru sordum bir sürü para aldılar gibi şikayetler sıkça dillendirilmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki avukattan alacağınız her hizmet için de belirli bir ücret ödemek zorundasınız. Avukatlık kanunu 164. maddede yer alan her türlü hukuki iş, hukuki danışma, takip ve işlemler ücretlidir. Ancak avukatlık ücreti alınmadan hizmet verilecek ise durumu baroya bildirmek zorundasınız. Bu sebeple danışmanlık hizmeti için avukata ücret ödeme durumundasınız.
Avukatlardan alacağınız danışmanlık hizmetleri için ücret ödemek durumundasınız. 2022 yılı avukatlık ücret tarifesine göre; Sözlü danışmanlık hizmet alanlar bir saati 1200 TL, takip eden her saat için ise 700 TL ödemek durumundadır. Ancak çağrı üzerine avukatın gitmesi durumunda ücret biraz daha çıkıyor. İstek üzerine çağrılan avukat bir saatlik sözlü olarak 2500 TL, takip eden her bir saat için 1300 TL ödemek almaktadır. Eğer avukatlık hizmeti için ücret ödemeyecek ise baroya bu durumu bildirmek gerekmektedir.
İstanbul Barosu 2022 yılı asgari ücret tarifesine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. https://www.istanbulbarosu.org.tr/UcretTarifeleri.aspx
Sanal Avukat Soru Sorma Nedir?
Sanal, online ya da çevrimiçi avukata soru sorma olarak da karşınıza çıkabilir. Hukuki konular da bilgi edinmek için online avukat danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Peki, sanal avukat soru sorma nedir? Öncelikle belirttiğimiz üzere sanal, online anlamına gelmektedir. Merak ettiğiniz konuları avukata sanal üzerinden ulaşarak kolayca sorabilirsiniz. Yargıya intikal etmesini istediğiniz konular da avukatlık hizmeti almanız gerekmektedir. Bu sebeple avukata sor işlemi, sanal avukata sor olarak tanımlanır.
Avukatlık danışmanlık hizmetini 7/24 online alabilirsiniz. Aynı zamanda günümüzde WhatsApp üzerinden de avukat danışmanlık hizmeti veren avukatlar bulunuyor. Hukuki konular da uzman bir avukata ihtiyacınız olabilir. Bu süreçte alanında uzman bir avukat tercihinde bulunarak sorularınızı sorabilirsiniz. Örneğin; boşanma avukatına ihtiyacınız var ise daha öncesinde boşanma davalarına girmiş ve başarılı danışmanlık hizmeti veren avukatlar tercihiniz olmalıdır.
Avukata Sor İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?
Avukata sormak istediğiniz her konuyu online sorabilirsiniz. Bunun için “avukata soru sor” yazarak sanal üzerinden sorularınızı iletebilirsiniz. Örneğin; trafik ile ilgili bir soracağınızı varsayalım. Bunun için alanında uzmanlaşmış bir avukat tercih ederek “trafik kazası avukatına sor” hizmeti alabilirsiniz. Günümüzde yaygın bir şekilde verilen hizmetlerden biri olduğunu da belirtmek isteriz. Google arama motoru üzerinde pek çok avukata soru sorma siteleri bulunuyor.
Avukata Sorulacak Sorular Nelerdir?
Öncelikle hukuk kapsamında yaşadığınız her sorun için avukatlık hizmeti alabilirsiniz. Dava açmak için bir avukat ile görüşmeye gidebilirsiniz. Bu süreçte merak ettiğiniz her soruyu sorarak bilgi edinebilirsiniz. Aynı zamanda online avukata soru sorarak da danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Türkiye’de hukuki anlamda birbirinden farklı davalara bakılıyor. Ancak kişiler avukata sorulacak soruların neler olması gerektiği konusunda bilgili olmayabilir. Bu süreçte avukata neler sormanız gerekenleri madde madde anlatacağız.
- Dava nasıl açılır?
- Hukuki Danışma Ne Demek?
- Sanal Avukat Soru Sorma Nedir?
- Davalar Ne Kadar Sürer?
- Avukat Tutmak Zorunda Mıyım?
- Avukata Soru Sor Whatsapp İle Mümkün Mü?
- Ücretsiz Avukata Soru Sor Hizmeti Alabilir Miyim?
- Sanal Avukata Soru Sorma Nedir?
- Dava Ücreti Nedir?
- Dava Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?
- Davayı Kazanır Mıyız?
Yukarıda bazı sorular verdik. Bu sorular genellikle avukatlık danışmanlık hizmeti alacak kişilerin sıklıkla merak ettiği konulardır. Sizler de merak ettiğiniz her konu hakkında avukat desteği alabilirsiniz. Hukuki süreçte yaşadığınız uyuşmazlıkları ortadan kaldırmak için danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Online avukata sor ücretsiz hizmeti alarak merak ettiğiniz her konuda bilgilenebilirsiniz.
Avukat Ücreti Ne Kadardır?
Barolar Birliğinin hazırladığı resmi yeni avukatlık asgari ücret tarifesi yayımlanarak yürürlüğü girdi. Avukat ücreti ne kadardır? Sorunun bütün cevaplarını TBB’nin hazırladığı avukatlık asgari ücret tarifesinde bulabilirsiniz. 2022 yılında avukatlık ücretleri en düşük seviyede ne kadar? Olduğunun belirlendiği tarifede bütün detayları bulmak mümkün.
Asgari ücret tarifesine göre, avukatın ofisine giderek sözlü danışmanlık hizmeti almak ilk bir saat için 1200 TL, ikinci saat için 700 lira saat başına ücret tarifesi uygulanmaktadır. Avukatın ayağa hizmet için adrese gittiği durumlarda ilk saat için 2500 liralık asgari ücret tarifesi uygulanmaktadır. İzleyen her saat içinde 1300 TL işletilmektedir. Avukatın yazdığı dilekçe ( İhtarname, protesto) 1900 TL olarak tespit edilmiştir. Özgün bir sözleşmenin hazırlanması (kira, iş, vb…) 10.000,00 TL, vakıf senedi, miras sözleşmesi, tüzük, yönetmelik gibi her kurum ve kişiye özel düzenlenmesi gereken belgeler ise 6 000 TL olarak belirlenmiştir.
- Uluslararası yargı yerlerindeki duruşmasız işlerde 33300,00 TL, duruşmalı işlerde 57600,00 TL avukatlık ücreti ödenecek.
- Ceza soruşturma evresindeki işler için 1550, sulh hukuk mahkemelerindeki davalar için 2 bin 175, sulh ceza ve infaz hakimliklerinde takip edilen davalar için 2 bin, asliye mahkemelerindeki davalar için 5 bin 100, ağır ceza mahkemelerindeki davalar için 10 bin 250 lira avukatlık ücreti alınacak.
- Yargıtay’da görülen ilk derece davalar için 7 bin 425 lira, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay’da temyiz yoluyla görülen işlerin duruşması için 3 bin 815 lira avukatlık ücreti ödenecek.
- Tarifeyle diğer yargı yerlerindeki iş ve işlemler ile diğer hukuki yardımlar karşılığında ödenecek ücretlerde de belirli oranlarda artış yapıldı.
Avukat Tutmak Zorunlu Mu?
Hukuk sistemimizde hakim karşısında vekil ile temsil edilmek bazı özel haller dışında zorunlu değildir. Şahıslar davalarını kendileri takip edebilirler. Savunma yaparak ifade verebilirler. Davaya taraf olarak işlenmiş her birey kendini temsil etme hakkına sahiptir. Avukat tutarak bireyler haklarını garanti altına almak isteyebilirler. İşinde uzman avukat yönlendirmesi davanın da işinde seyrini değiştirebilmektedir.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi “dürüst yargılanma hakkı” başlığının madde 6 fıkra 3 C bendinde kişinin kendini savunmak ve avukat yardımından faydalanmak için maddi olanakları yok ise adaletin tesis edilebilmesi için gerekli yardımın yapılarak savunma hakkının sağlanması tavsiye edilmiştir. Türk hukukunda insan hakları Avrupa sözleşmesi kabul edilmiştir. “Dürüst yargılanma hakkı” maddesi ile şahısların belli davalarda avukat ile savunulması güvence altına alınmıştır.
Avukatlığın kapsamı Türkiye de bulunan hukuk sisteminde yasayla tanımlanmıştır. Avukat tutma zorunluluğu bulunanlar şu şekilde sınıflandırılabilmektedir.
- Yaşı küçük olanlar
- Kendini savunamayacak ölçüde malul, sağır ve dilsiz olan şüpheli
- Sanık veya müştekiler ile alt sınırı 5 yıldan fazla olan bir suçtan yargılanan şüpheli veya sanıklar
Avukat tutma konusunda yeterli maddi gücü bulunmayanlara Barolar tarafından avukat yetkilendirilmektedir. Barodan ücretsiz avukat tutmak için Barolara başvurunuz yeterli olacaktır.
Avukat Vekâletnamesi Nasıl Çıkarılır?
Vekâletname çıkartmak için, kişinin notere kendisi giderek hangi iş için vekaletin gerekli olduğunu açıklaması gerekmektedir. Vekâlet verecek kişinin notere kişinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve açık adresini bildirmesi gerekmektedir. Noter de işlem yapılabilmesi için vekâlet verecek kişi T.C. Kimlik kartı, geçici kimlik belgesi ve ya pasaportu ile gitmesi gerekmektedir.
Gayrimenkul Avukatı Soru Sor
Günümüzde gayrimenkul avukatı olarak bir meslek bulunmamaktadır ancak gayrimenkul alanında kendini geliştiren avukatlara gayrimenkul avukatı denilmektedir. Ev, arsa, arazi ve ya taşınamaz diğer tüm mülkiyetler için hizmet veren avukatlara gayrimenkul avukatı denilmektedir. Sanal avukat soru sorma ücretsiz hizmet alarak merak ettiğiniz konular da bilgi sahibi olabilirsiniz. Gayrimenkul avukatına pek çok soru sorabilirsiniz.
Gayrimenkul alanında kendini geliştirmiş avukatlar Medeni Kanun uyarınca kişilere yol göstermektedir. Gayrimenkul avukatlarının çoğu Medeni Hukuk Ana Bilim Dalı yüksek lisans ile uzmanlaşarak hizmette bulunmakta olup bürokratik süreç içerisinde bulunan sorunların ihtimalini en az seviyeye indirmektedir. Gayrimenkul avukatlarının uzmanlaştığı konulara örnek olarak şunlar verilebilmektedir:
- Arazi, daire, ofis gibi tapuya kayıtlı mülkler için danışıma
- Tescil işlemleri
- Mahkeme kararı
- İcra
- Miras
- İşgal
- İpotekli satış
- Mülkiyet hakkı
- İpotek hakkı
- İrtifak hakkı
- Hukuka aykırı kamulaştırma
- Kira sözleşmesinde haksızlık
- İhtilaf
Aile Avukatına Sor
Merak ettiğiniz konular da alo avukat danışma hattı ücretsiz hizmeti alabilirsiniz. Oldukça geniş çalışma alanına sahip olan Aile Avukatı, nişanlanma süreci ve evlilik sonrası meydana gelen ikili ilişkiler için hizmet sağlamaktadır. Aile avukatının hizmet verdiği konular ise şu şekilde örneklendirilmektedir:
- Boşanma
- Boşanma sonrası nafaka
- Çocukların velayeti
- Evlat edinme
- Aile bireylerinin korunma talebi
- Uzaklaştırma kararları
- Tazminat
- Soy bağının reddi
- Vasiyetname
İş Kazası Avukatına Sor
İş kazası avukatı işçinin vekilliğini üstlenen ve ya işverenin vekilliğini üstelenen avukat olarak ikiye ayrılmaktadır. İşçi avukat iş kazası sonucunda işçiyi savunan haklarını talep eden avukatlardır. İşveren avukat ise iş kazası sonrası işverenin vekilliğini alarak haklarını savunmaktadır.
İş kazası avukatı, işçi işveren arasındaki uyuşmazlıklara bakan İş Mahkemelerinde vekilliğini yaptığı tarafın haklarını savunmakta sonuçlanmasını sağlamaktadır. İşçi avukat, uyuşmazlığın çözümü için müvekkillini hukuki destek ve yardımı sağlamakla yükümlüdür. İşçi ve ya işverenin hak kayıplarına uğramaması için çalışmalarını yürütür ve vekilliğini yaptığı tarafın olumlu sonuç alması için hareketlerini gerçekleştirmektedir. İş kazası geçiren kişiler işçi avukatına soru sor hizmeti alarak ne yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
8 Yorum
Selamün aleyküm ve kolay gelsin, Sn. Cumhurbaşkanımızın da dediği ayyaş, dahil, bazı kişilerin söyleminde ve internette olan, hiçbir Resmi/Hukuki/Geçerli TDK-Kanun vb. yerde bulamadığım diğer: (ataput/lar, atap*c/ler, atazina/lar, selanik/ciler, ayyaş/lar, yunana karı sunan/lar vb. birçok kelime, içerisinde herhangi bir kişi/ler-kurum/lar ile ilgili, isim-soyisim-lakap vb. geçerliliği olan bir şey yokken, biz/ler-onlar şunu bunu anladı/dık/lar denip, herhangi bir vatandaşa hukuki zulüm uygulanabilir mi ?
Olayda, sanal ortamda yorum veya online ihbar içeriğinde bu tarz kelimeler var ve biz şu-bu şahsı anladık, diye dava durumu var, ancak: benzer kelimelerle Cimer/TBMM/Partiler vb. Soru/Öner/İstek/Şikayet/Başvuru gibi birçok şey yapılmış, size sorulan gibi bu Kelime/Lakap/Tanımlar kimler denmiş, hiç bir şu/bu kişi/ler diye cevap verilmemiş, bu suç olur da denmemiştir.
Onca kişi/kurum buna cevap veremezken, birisini anlıyoruz demezken, yazan hakkında suç duyurusu yapmazken, kafasına göre bir Hakim-Savcı-Asker-Polis, ben ordan şu kişiyi anladım al sana ceza diyebilir mi ?
Ne hakla/yetkiyle/dayanakla diyecek ?
Belirsiz Tanım/Lakap/Kelime ile herhangi bir vatandaşı Mahkemelik etmek, Görevi kötüye kullanma, iftira değil midir ?
Net cevaplar, çözümler iletebilirseniz sevinirim.
Hayırlı ramazanlar ve hayırlı çalışmalar…
Selamlar bir kadın olarak bir erkek tsrafızfan sürekli aramalar ve mesajlarla taciz ediliyorum ne yapılabilir bu durumda
Aramaların ve mesajların ekran görüntülerini alarak savcılığa giderek suç duyurusunda bulanabilirsiniz.
Evlilik birliği devam eden bir bireyin, eşin sahip olduğu ev üzerindeki hakkından noter onaylı olarak vazgeçmesi gibi bir durum söz konusu mudur?
merhabalar
Merhaba. Devlet memuruna karşı basit tehdit suçundan ”sana gösteririm” dediğim için olaya dair tanıkta olmamasına rağmen her nasıl oluyorsa hakim somut delil olmadan 4.5 ay ceza öngören HAGB kararı vermiştir.Sizce buna itiraz etmelimiyim.Sabıkam yoktur.İtiraz edersem ve beraat verilmez de mahkumiyet verilirse hapise girermiyim.Ne yapmalıyım? Teşekkürler
Türkiye de aktif ve emekli işçilere yapılmakta olan köle, ayrımcılık, ikinci sınıf vatandaş, robot, …, .. ve manevi işkence muamelesi yapıldığı için Adalet Bakanlığı Cumhuriyet Başsavcısı tarafından soruşturulmasına yer olmadığına dair karar verilmişse ne yapılmalıdır?Yani Türkiye de aktif ve emekli işçilere yapılmakta olan köle, ayrımcılık, ikinci sınıf vatandaş, robot, …, … ve manevi işkence muamelesi T.C. Devletinin Adli ve İdari Mercilerince soruşturulamıyor ve ret kararı veriliyorsa ne yapılmalıdır?
Karara itiraz edebilir, ya da Adalet Bakanlığı’ndan kanun yararına bozma talep edebilirsiniz.