Kazada Haklıyım Ama Sigortam Yok, Sigortasız Araç Kazaya Karışırsa Ne Olur?

Sigortasız Araçla Trafik Kazasına Karışmak

Kazada Haklıyım Ama Sigortam Yok, Sigortasız Araç Kazaya Karışırsa Ne Olur? diyorsanız sizler için rehber hazırladık. Sigortasız araçla trafik kazasına karışmak mağdur kazazedeyi hem maddi hem de hukuki olarak zor durumda bırakır.  Sigortasız araç ile karışılan kazanın bir takım sonuçları olacaktır. Sonuçların büyüklüğü kaza ile doğru orantılıdır. Maddi hasarlı trafik kazası sonucunda maruz kalacağınız durumlar tamamen maddi olacaktır. Herhangi bir cezai yaptırımı yoktur.

Sigortasız Araçla Trafik Kazası Ölümlü ve Yaralanmalı

Yaralamalı sigortasız araçla trafik kazası meydana geldiği zaman ilk bakılması gereken durum trafik kazası kusur oranı dır. Aracınız sigortasız ve siz kusurlu iseniz yaralanan kişilerin kalıcı hasarı, geçici iş göremezlik tazminatı da sizin tarafından karşılanacaktır. Yaralanmalı trafik kazası tazminat makalemizde konunun ayrıntılarını bulabilirsiniz.

Ölümlü sigortasız araçla trafik kazasına karıştınız ve aracınızın sigortası yok ise bu defa da ölüme ilişkin zararları karşılamak zorundasınız. Konuyla ilgili destekten yoksun kalma tazminatı yazımızı inceleyebilirsiniz.  Sigortasız araçla trafik kazasına karışmanın bütün detaylarına bu makalemizde yer verdik, gelin ayrıntılara birlikte bakalım…

Kazada Haklıyım Ama Sigortam Yok, Ne Yapmam Lazım?

Kazada kusursuz olan sürücünün sigortasının olmaması durumunda, şayet karşı tarafın trafik sigortası mevcutsa, bu durumda kusurlu olan sigortalı tarafın sigorta şirketinden zararın giderilmesi talep edilebilmektedir.

Sigortasız Araçla Trafik Kazası Yaptım Tazminat Alabilir Miyim?

Sigortasız araç kullanırken kazaya karışan tarafların tazminat hakları kusur durumuna göre değişmektedir. Trafik sigorta şirketleri kusur durumuna göre tazminat ödemelerini gerçekleştirmektedir.

Örnek üzerinden açıklamak gerekirse; sigortası bulunmayan araç sürücüsünün kazada kusuru bulunmuyor ise karşı tarafın sigorta şirketinden tazminat haklarını talep edebilmektedir. Sigortasız araç sürücüsünün tazminat haklarını karşı taraftan talep edebilmesi için en az %25 haklılığı bulunması gerekmektedir.

Sigortasız Araçla Trafik Kazasına Karışmak
Sigortasız Araçla Trafik Kazasına Karışmak

Sigortasız Araç Kazası Tazminat

Sigortası bulunmayan araç sürücünün; kazaya karışan diğer kişilerin maddi kayıplarını karşılamakla yükümlü olan araç sahibi veya sürücü, tazminat davasıyla karşı karşıya kalabilir. Bu kayıplar, hasarlı aracın tamir veya değiştirme maliyetleri, tedavi masrafları, gelir kaybı veya diğer zararlardan kaynaklanabilir.

Ancak, sigortasız araçla trafik kazası sonucunda tazminat almak için davayı kazanmak ve karşı tarafa ödeme yapmak, birçok zorluk ve risk içerir. Sigortasız araç sürücüsü, tazminat davasında diğer tarafın maddi zararlarını karşılamakla yükümlüdür ancak bunun için yeterli maddi kaynağı olmayabilir. Ayrıca, sigortasız araç kullanmanın yasa dışı olduğu unutulmamalıdır.

Bu nedenle, sigortasız araç kazaları önlenmelidir. Trafikte her zaman sigortalı araç kullanılmalı ve araç sahipleri, araçlarının trafik sigorta poliçelerinin geçerli olup olmadığını kontrol etmelidirler.

Sigortasız Araç Kazası Ve Güvence Hesabı

Sigortasız araçla trafik kazası sonucu meydana gelen maddi zararlar için devletin güvence hesabı devreye girmektedir. Garanti fonu olarak da anılan kuruluş; trafik kazasının gerçekleştiği tarihte geçerli teminat limitleri içerisin sigortasız araçların neden olduğu yaralamalı trafik kazası tazminat  ve ölüme ilişkin destekten yoksun kalma tazminatı tazminatlarını karşılamaktadır.

Kazada Karşı Tarafın Sigortası Yok

Trafik kazasında karşı tarafın sigortası yoksa ve kusurlu olan karşı tarafsa, işbu durumda kusurlu olan sigortasız araç sürücüsünden zararın giderilmesi için talepte bulunulabilmektedir. Sigortasız araç sürücüsü kusurlu olarak kaza yaptığında ağır bir külfet altında kalacaktır.

Kazaya karışan taraflardan birinin sigortasının bulunmaması halinde tazminat talepleri için kusurlu kişinin kendisine gidilmektedir. Maddi hasarlı trafik kazalarında sigortası bulunmayan taraf hasarı karşılamaktadır. Ölümlü ve yaralanmalı kazalarda ise; devler güvence hesabı gündeme gelir. Tazminat ödemelerini sigortasız araç sahibine yapar. Ancak aracın sigortasının bulunmaması güvence hesabının rücu sebeplerinden birisidir. Güvence hesabı ödediği tazminatı kusurlu tarafın araç sürücüsünden geri ister. Kaza sonrasında sigortadan para almak için kazaya karışan aracın mutlaka sigortası olmalıdır.

Trafik Sigortası Araç Kullanmanın Riskleri

Trafik sigortası olmayan araç sahipleri için iki sonuç vardır: Sigortasız araç kullanma cezası Kaza sonucu oluşan hasarın bedeli karşı tarafa verilirse; karşı taraf, trafik sigortasını devreye alan sigorta şirketi ile anlaşma yaparak kendi aracındaki hasarı onara bilecektir. Eğer durum tam tersi ise yani karşı taraftaki kişinin aracın hasarında kusuru yoksa kusurlu tarafın kiraladığı sigorta şirketi hasarı karşılar, kazaya neden olan taraf ise sigorta yaptırır. Trafik sigortanız yoksa cayma hakkınız vardır. Sigortasız araç kullanma cezasında sigorta şirketinin cayma hakkını kullanması halinde; Sigorta şirketi karşı tarafa ödenen tazminat miktarını ödeyen taraftan talep edebilir.

Muayenesi Olmayan Araç Trafik Kazası

Muayenesi olmaya araç ile trafiğe çıkmak 2024 yılında 1.507 TL ile sonuçlanmaktadır. Ancak aracın muayenesinin olmaması tazminat haklarının önüne geçmemektedir. Trafik kazalarında önemli olan aracın trafik sigortasının olmasıdır.

Trafik kazasında aracın muayene edilmemesi kusur mudur? Bir trafik kazasına karıştıysanız; bu kaza bir yaralanma veya ölümcül bir kaza ise; Maddi hasarlı bir trafik kazası varsa ve aracınız muayene edilmemişse, trafik polisi veya görevli trafik polisi aracınız muayene edilmemiş diye sizi suçlayamaz; bu nedenle sizi suçlu hissettiremez. Araç muayene eksikliği; suçluluk nedenleri arasında değildir.

Trafik kazasında; sigortanız yoksa; sigortasız araç cezası için polis kaza raporunu tutacaktır; bir araç muayene dilekçesi yazın. Muayenesi olmayan araç trafik kazası hasarlı bir kaza ise ve kaza tutanağı tutacaksınız; Polis, araç muayenesi için para cezası vermez.

Muayenesiz Araç Kazası Kasko Karşılar Mı?

Muayenesiz araç kaza yaptığında kasko tarafından oluşan hasar karşılanmaktadır. Muayenesiz olarak kaza yapıldığında yalnızca kişiye Karayolları Trafik Kanunu’ndaki düzenlemelere göre öngörülen idari cezalar verilir, kasko ise araç muayenesiz olsa dahi zararı karşılar.

Sigortasız Araç Kazası Davası
Sigortasız Araç Kazası Davası

Sigortasız Araç Kazası Davası

Sigortasız araç kazası durumunda, kazaya karışan kişilerin maddi kayıplarını karşılamak için tazminat davası açma hakları vardır. Ancak, sigortasız araç kullanmak yasal olarak suç olduğundan, kazaya karışan araç sahibi ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.

Sigortasız araç kullanmak trafikte ciddi bir risk oluşturur ve yasal olarak suçtur. Bu nedenle, sigortasız bir araç kazası durumunda, araç sahibi ciddi yaptırımlar uygulanır. Örneğin para cezası, aracın trafikten men edilmesi veya hapis cezası gibi.

Ayrıca, sigortasız araç sahibi, kazaya karışan diğer kişilerin maddi kayıplarını da karşılamakla yükümlüdür. Bu nedenle, kazaya karışan kişiler, sigortasız araç sahibine karşı tazminat davası açabilirler. Bu davalarda, kazaya karışan diğer kişilerin maddi kayıplarını tespit ederek, bu kayıpların karşılanması için araç sahibine karşı dava açabilirler.

Trafik Kazası Davası Açmak İçin Son Tarih Nedir?

Borçlar Kanunu’nun 60. Maddesi: “Zarar ve zarara uğrayan taraf müellifinin ve zararın meydana geldiği tarihten itibaren bir yıl geçtikten sonra, zarar ve ziyan veya manevi tazminat olarak bir miktarın nakden ödenmesi için herhangi bir talepte bulunulamaz ve her ne suretle olursa olsun, Zararlı olayın meydana gelmesinden on yıl sonra tazminat talebi ceza hukukuna göre daha uzun süreli ceza gerektiren bir eylemden kaynaklanıyorsa, o zamandaki kişisel yargılama için de geçerlidir. Alacak hesaplarınızı vermekten imtina edebilirsiniz.”

Kanunda açıklandığı üzere maddi ve manevi tazminat davası açmak için kanunla belirlenen süre, mağdurun ve failin zararı öğrendiği tarihten itibaren 1 yıldır. Her iki durumda da dava hakkı kazanın meydana geldiği tarihten itibaren 10 yıl süre ile sona erer. Başkasına ait araçla trafik kazası ancak, trafik kazası sonucu ortaya çıkan durum ceza davasının gerektirmesi halinde ve ceza kanunlarında bu durum için çok daha uzun bir zamanaşımı süresi öngörülmekte ise ceza kanunlarında yer alan zamanaşımı süreleri esas alınacaktır. Eski ve yeni ceza kanunlarında farklı ceza bekleme süreleri bulunmakta ve zamanaşımı süresi yani dava açma süresi kazada meydana gelen hasara göre değişebilmektedir.

Yolcular Kazaya Neden Olan Kusurlu Aracın Sürücüsünden Tazminat Talep Edebilir Mi?

Trafik kazalarında yolcu konumda olanlar istisnai bir durum olmadıkça kusursuz (%100) haklı sayılmaktadır. Bu halde yolcu konumda bulunanların kazaya neden olan kusurlu araç sürücünden alacağı tazminat hakları bulunmaktadır.

Trafik kazalarında yolcuların; araç sürücülerinden talep edeceği manevi tazminat hakları bulunmaktadır. Manevi tazminat yolcu konumda bulunan kişinin yaşadığı üzgünlük, korku veya endişesi kısaca psikolojik durumlarından dolayı talep edeceği tazminatlardır.

Kazadan Sonra Sigorta Yaptırmak

Trafik kazasına karışan sigortasız araç kolluk kuvveti tarafından trafikten men edilmektedir. Trafiğe çıkması yasaklanan araç bağlanarak otoparka çekilmektedir. Araç sahibinin aracı tekrar çıkarabilmesi için aracına trafik sigortası yaptırmak zorundadır. Sigorta poliçesi ve tüm cezaların ödenmesi ile araç tutulan otoparktan çıkarılır.

Sigortasız Aracın Ölümlü Kazaya Karışması
Sigortasız Aracın Ölümlü Kazaya Karışması

Sigortasız Aracın Ölümlü Kazaya Karışması

Sigortasız araçla trafik kazasına karışılması sonucunda ölüm meydana gelmesi halinde devreye güvence hesabı girmektedir. Kazaya ve ölüme sebebiyet veren aracın sigortası bulunmuyor ise; güvence hesabı destekten yoksun kalma tazminatını vefat edenin yakınlarına kaza tarihinde geçerli poliçe limitleri içerisinde ve kusur oranına göre karşılamaktadır. Ancak bilinmelidir ki güvence hesabı yaptığı tazminat ödemelerini kusurlu sigortasız araç sahibinden geri almaktadır.

Sigortasız Araçla Trafik Kazası Ve Değer Kaybı Tazminatı

Araç değer kaybı tazminatı direk trafik sigortasının sağladığı bir imkandır. Aracınız kaza sonrasında tamir görse bile kazasız halinden ucuza satılacaktır. İşte bu mantıktan yola çıkılarak araç değer kaybı tazminatı ödemesi yapılmaktadır. Ancak sigortasız araçlarda bu iş biraz daha zor ve sıkıntılıdır. Sizin sigorta poliçeniz sadece karşı tarafın aracı içindir. Kendi aracınızda oluşan hasarı ve değer kaybı talebinizi kendi sigortanızdan talep edemezseniz.

Karşı Tarafın Sigortası Yoksa Değer Kaybı

Maddi hasarlı trafik kazalarında sigortasız araç bulunuyor ise süreç sigorta şirketi üzerinden değil araç işleteni, sürücüsü veya ruhsat sahibi üzerinden ilerlemektedir. Sigorta şirketi tarafından ilerleyecek olan bu süreç sigorta olmaması halinde kişiye gidilmesi ile ilerlemektedir. Araç değer kaybı tazminatı için sigortalı araç sahibi sigortasız araç sahibine Asliye Hukuk Mahkemelerinde değer kaybı davası açabilmektedir.

Sigortasız Aracın Verdiği Zarar

Trafik sigortaları araçlarda ve oluşan diğer hasarlardan sorumludur. Ortada sigorta olmayınca mağdur olan kişiler ben hasarımı nereden karşılayacağım düşüncesine kapılabilir. Sigorta şirketi oluşan hasarları garanti eder ve ödemekle yükümlüdür. Sigortasız aracın verdiği yaralanma ve ölüme ilişkin zararlar Güvence Hesabı tarafından karşılanır. Manevi tazminat ve aracınızda oluşan maddi hasar için ise sigortasız araç sahibine ve sürücüsüne dava açmalısınız.

Muayenesi ve Trafik Sigortası Olmayan Araç Kazaya Karışırsa

Her iki kusuru olan bir araç kazaya karışırsa iki ayrı idari para cezası uygulanır. Muayenesiz araçla ilgili trafik kanunda yer alan madde üzerinden para cezası uygulanır. Araç bağlanarak ilgili bölgeye en yakın trafik otoparkına çekilir. Kazanın oluşumu kusur durumu ve diğer etkenlerle sigortasız ve muayenesiz olmanın bir bağlantısı yoktur. Kazanın incelenmesi ve değerlendirilmesi apayrı bir olaydır.

Sigortasız Araç Bağlanır Mi?
Sigortasız Araç Bağlanır Mi?

Sigortasız Araç Bağlanır Mi?

Sigortasız araçla trafiğe çıkmak yasaktır. Trafik ekiplerine yakalanan sigortasız aracın trafikte ilerlemesine müsaade etmeyecektir. Araç olduğu yerde bağlanır ve çekici yardımı ile en yakın trafik otoparkına çekilir. Olay yerinde müsaade isteyerek poliçenizi hızlı bir şekilde kestirebilirsiniz. Böylelikle hem çekici hem de otopark masrafından da kurtulmuş olursunuz.

Sigortasız Araç Muayeneden Geçer Mi?

Sigortasız araçların Türkiye’de muayeneden geçmesi mümkün değildir. Her aracın muayene olabilmesi için geçerli bir trafik sigortası poliçesinin bulunması zorunludur. Ayrıca, araç muayenesi sırasında trafik sigortası poliçesinin geçerlilik tarihleri kontrol edilir ve sigortası olmayan araçların muayenesi yapılmaz.

Araç sahiplerinin araçlarının sigorta poliçelerini güncel tutmaları ve muayene öncesinde sigortalarının geçerli olup olmadığını kontrol etmeleri önemlidir. Bu, hem yasal yaptırımlardan kaçınmak hem de diğer sürücüler ve yayalar için trafik güvenliğini sağlamak için önemlidir.

Sigortasız Araç Satılır Mı?

Sigortasız Araç Satılır Mı?

Sigortasız Araç Satılır Mı?

Sigortasız araç satışı yasal olarak mümkün değildir. Türkiye’de, her araç için zorunlu trafik sigortası yapılması gerekmektedir ve araçlar bu sigorta poliçeleriyle birlikte satılmalıdır. Sigortasız araç satışı yapmak yasa dışıdır ve ciddi yaptırımları vardır.

Ayrıca, araç sahipleri araçlarını satarken, aracın trafik sigortası poliçesi yanı sıra muayene ve vergi borcu gibi yasal zorunluluklarının da tamamlandığından emin olmalıdırlar. Bu, hem satıcı hem de alıcı için yasal sorunların önlenmesi ve güvenli bir işlem yapılması açısından önemlidir.

Hayır, sigortasız araç satışı yasal olarak mümkün değildir. Türkiye’de her aracın trafik sigortası yapılması zorunlu olduğundan, araçlar sigorta poliçeleriyle birlikte satılmalıdır. Bu nedenle, sigortasız araç satışı yapmak yasa dışıdır ve ciddi yaptırımları vardır.

Sigortasız araç satışı yapmak, alıcıya büyük maddi riskler getirir. Bu araçlar, trafik kazaları ya da diğer zararlı olaylar sonrasında oluşacak hasarları karşılamak için sigorta koruması olmadığından, alıcılar büyük maddi zararlarla karşı karşıya kalabilirler.

Sigortasız araç satışı yasal olarak yapılamaz. Türkiye’de her araç için zorunlu trafik sigortası yapılması gerekmektedir ve araçlar bu sigorta poliçeleriyle birlikte satılmalıdır. Sigortasız araç satışı yapmak yasa dışıdır ve ciddi yaptırımları vardır.

Sigortasız araç satışı yapmak, alıcıya büyük maddi riskler getirir. Bu araçlar, trafik kazaları ya da diğer zararlı olaylar sonrasında oluşacak hasarları karşılamak için sigorta koruması olmadığından, alıcılar büyük maddi zararlarla karşı karşıya kalabilirler.

Trafik Sigortası Olmayan Aracın Kazaya Karışması

Trafik sigortası olmayan araçların kazaya karışması durumunda, kazaya karışan araç sahibi veya sürücü, maddi tazminat ödemekle yükümlüdür. Türkiye’de, trafik sigortası yapılması zorunlu olduğundan, trafik sigortası olmayan araçların kazaya karışması yasal olarak suçtur ve ciddi yaptırımları vardır.

Kaza sonucunda hasar gören araç veya diğer malzemelerin maddi kayıpları, trafik sigortası olmayan araç sahibi veya sürücü tarafından ödenmelidir. Ayrıca, kazaya karışan diğer sürücülerin ve yayaların maddi kayıpları da karşılanmalıdır.

Sigortasız araç kullanmak yasal olarak suçtur ve araç sahipleri, araçlarını kullanmadan önce trafik sigortası yaptırmakla yükümlüdürler. Trafik sigortası olmayan araçların kullanımı, diğer sürücüler, yayalar ve malzemeler için ciddi bir risk oluşturur.

Sigortasız Araç Aracıma Çarptı

Öncelikle, kazanın yerinde polis veya trafik ekiplerini çağırarak olayı kayıt altına aldırmak ve rapor almak önemlidir. Bu rapor, hasarın tespit edilmesi ve sorumlulukların belirlenmesi için gereklidir.

Daha sonra, kazadan sorumlu olan araç sahibi veya sürücüye karşı bir tazminat davası açabilirsiniz. Sigortasız araç sahipleri veya sürücüler, kazaya karışan diğer araçların hasarını tazmin etmekle yükümlüdür. Ancak, sigortasız araç sahipleri genellikle maddi kaynak yetersizliği nedeniyle bu tazminatı ödeyemeyebilirler. Bu nedenle, kazadan sorumlu olan araç sahibinin veya sürücünün maddi kaynaklarının yeterli olup olmadığını belirlemek için dava açmadan önce bir avukattan veya uzman bir danışmandan destek almanız önerilir.

Eğer sigortanız kapsamındaysanız, sigorta şirketiniz hasarınızı tazmin edecektir. Ancak, bazı sigorta şirketleri, hasarın tespit edilmesi için sigortalı aracın trafik sigortası poliçesinin geçerli olması gerektiğini belirtirler. Bu nedenle, sigorta poliçenizin şartlarını kontrol etmeniz önemlidir.

Sigortasız Araç Kullanma Süresi
Sigortasız Araç Kullanma Süresi

Sigortasız Araç Kullanma Süresi

Aracın satışından itibaren yeni alıcının araca, trafik sigortası yaptırmak için için 15 günlük yasal süresi bulunmaktadır. Yasal süre içerisinde sigortasını yaptırmadan aracı trafikte kullanmaya devam eden yevi araç sürücüsüne 2024 yılında 691 TL idari para cezası verilir. Ayrıca yeni satın aldığı araç bağlanarak sigortası yapılana kadar otoparka çekilir.

Araç Satışından Sonra Sigorta Kaç Gün Geçerli?

Aracın satışından sonra, aracın trafik sigorta poliçesi geçerli kalmaya devam eder, ancak yeni sahibi, sigorta poliçesini kendi adına yenilemek zorundadır. Trafik sigortası, aracın trafiğe çıktığı andan itibaren geçerli olmalıdır ve araç sahibi poliçeyi güncel tutmakla yükümlüdür. Bu nedenle, araç sahiplerinin araçlarının trafik sigorta poliçelerini güncel tutmaları ve satış işleminin ardından sigorta poliçelerini yeni sahibinin adına yenilemeleri önemlidir.

2. El Araç Aldıktan Sonra Sigorta Süresi

2.el bir araç aldıktan sonra, aracın trafik sigorta süresi, aracın sigorta poliçesi ile ilgilidir. Araç sahibi, aracı aldığı tarihten itibaren, aracın trafiğe çıkmadan önce trafik sigorta poliçesi yapmak zorundadır.

Eğer aracın önceki sahibi, trafik sigortası poliçesini aracın satışı sırasında iptal ettirdiyse veya süresi dolmuşsa, yeni sahibi, aracın trafikte kullanılabilmesi için yeni bir sigorta poliçesi yapmak zorundadır. Yeni araç sahibinin trafik sigortasını yaptırması için 15 gün süresi bulunmaktadır.

Park Halindeki Sigortasız Araç Bağlanır Mı?

Park halinde bulunan araç, trafikte olmadığı için her hangi bir tehlike ile de karşı karşıya değildir. Aracınızı kullanmıyorsanız sigorta yaptırmasanız da olur. Ancak trafiğe çıkacak araçların mutlaka trafik sigortası olmalıdır. Park halinde bulunan araç bağlanamaz.

Sigortasız Araç Trafik Kazası ve Rücu

Kusurlu tarafın zararları karşıladığı düşünülürse ve kazaya sebebiyet veren aracın sigortası yok ise araç sahibi meydana gelen kazanın tarafı olacaktır. İkinci olarak ise aracı kullanan kişi farklı ise o da meydana gelen zararlardan sorumludur.

Kazada meydana gelen bedeni hasar ve ölüm durumlarında ise devreye devletin güvence hesabı girerek zararları karşılayacaktır. Ancak bu zararlar araç sürücüsüne ve işletenine rücu ettirilecektir.

Kaza Yapan Sürücünün Ve Araç Sahibinin Sorumluluğu

Sigortasız araçla trafik kazası sonucunda birinci derecede araç işleteni sorumludur. İkinci derecede ise aracın sürücüsü sorumlu olmaktadır. Zarara ilişkin açılacak tazminat davaları her iki sorumluda taraf gösterilerek açılmaktadır.

Sigortasız araç kazada haklı olursa ne olur?

Sigortası bulunmayan araç kazada haklı olursa kusurlu karşı tarafın sigorta şirketinden tazminatlarını alabilir. Trafik sigorta şirketleri trafik kazalarında tazminat ödemelerini haklılık oranına göre karşılamaktadır.

Trafik kazası tedavi masraflarını kim öder?

Trafik kazası tedavi masrafları kusurlu tarafın trafik sigorta şirketinin Sakatlanma teminatı adı altında karşılanmaktadır. Kaza sonrasında kazazede çalışamadığı gün için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan iş göremezlik ödeneği alır.

Trafik kazası geçiren parası alabilir mi?

Trafik kazasına karışan kazazedeler kazadaki kusur oranına göre kişi veya kurumlardan tazminatlarını talep edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu