Adıyaman trafik kazası avukatı; trafik ve iş kazası kaynaklı ceza davaları ile tazminat davaları alanında çalışmaktadır. Kaza sonrasında mağdur olan kazazedelerin maddi ve manevi kayıpları tazminat davaları neticesinde giderilmektedir. Uzmanlık isteyen bu hukuki süreç için Adıyaman trafik kazası avukatı size hizmet vermektedir.
Adıyaman Trafik Kazası Avukatı ve Hizmetleri;
Trafik kazalarının olmasına sebebiyet veren birçok etken bulunmaktadır. Trafik kazalarının sebepleri iki ana başlıkta toplanacak olsaydı bunlardan birincisi sürücüden kaynaklı trafik kazaları, ikincisi yayadan kaynaklı trafik kazaları olarak sıralayabiliriz. Sürücüden kaynaklı sebeplere baktığımızda kazaların en büyük sebebi olarak aşırı hız ve alkol olarak söyleyebiliriz. Bunun yanında kural ihlali yapmak, trafik ışıklarına dikkat etmemek, çağımızın en çok kullanımı olan telefonla oynamak sürücüden kaynaklı trafik kazalarına sebep olarak söylenmektedir. Yayadan kaynaklı sebeplerden bahsetmemiz gerektiğinde ise, karayolları üzerinde bulunan alt geçit ve ya üst geçit bulunduğu hallerde geçitleri kullanmamak, yaya geçidini kullanmamak, trafik levha ve işaretlerine dikkat etmemek gibi örnekler verilebilmektedir.
Konusu trafik ve trafik kazasına giren tüm davalara Trafik Sigortası avukatı bakmaktadır. Hukuk büromuz bünyesinde çalışan tüm Trafik kazası avukatlarımız bu alanda kendini geliştirmiş uzman avukatlardır.
Adıyaman Sigorta Avukatı
Gerçekleşmiş bir kaza sonucu sigorta şirketlerinin vaat ettiği teminatları yerine getirmemesi üzerine sigortalı araç sahibi zor duruma düşmektedir. Zor duruma düşen sürücü Adıyaman Trafik sigortası avukatı ile görüşmeli ve desteğini almalıdır. Adıyaman trafik sigortası avukatının temel amacı, sigorta şirketi ve aracına sigorta yaptıran kişi arasındaki sözleşmeye bağlı olan uyuşmazlıkları çözmektir.
>İlgili İçerik: Trafik Kazası Avukatı <
Maddi Hasarlı Trafik Kazaları
Trafik kazaları üç sonuç şekliyle karşımıza çıkmaktadır. Ölüm gerçekleşmişse ölümlü trafik kazası, sadece yaralanma varsa yaralanmalı trafik kazası ve kazada sadece araçlar hasar aldıysa maddi hasarlı trafik kazası olarak belirlenmiştir. Maddi hasarlı trafik kazalarında polis çağırılmamaktadır. Kazaya karışan araç sahipleri kaza tespit tutanağı doldurduktan sonra sigorta şirketine başvurarak kusur oranı kadar bir ödeme almaktadır.
Maddi hasarlı trafik kazalarında önemli olan kazaya karışan araçların trafik sigortası ve kaskosu olup olmadığı konusudur. Kazadaki hasarlar kasko ve sigorta şirketleri tarafından kısmen ya da tamamen karşılanmaktadır.
Sigorta şirketi ve ya kasko ile anlaşamazlık durumunda Adıyaman Trafik Kazası Avukatı ile beraber bir hukuk sürecine girmekte fayda vardır.
Sigorta Tazminatı
Karşılaşılan bir trafik kazasında sigortalı aracı diğer araçlara ve üçüncü kişilere kaşı koruyan ve güvence altına alan sigorta türüdür. Trafik sigortası, Türkiye de tüm motorlu araç sahiplerine zorunlu kılınmıştır.
Sigorta şirketleri kazaya karışan araçlara kusur oranı kadar bir ödeme yapmaktadır. Kazada çıkan hasarın tutarı poliçedeki limit tutarını geçtiği durumlarda limiti geçen tutarı sigortalı araç sahibi kendi cebinden ödemektedir. Trafik sigorta şirketlerinin karşıladığı teminatlar; sağlık giderleri teminatları, ölüm teminatları, sürekli sakatlık teminatları ve maddi zararlar teminatları olarak gösterilebilmektedir.
Trafik kazası sonucunda sigorta şirketleri ile bir uyuşmazlık yaşandığı durumlarda Adıyaman Trafik Kazası Avukatı ile çalışarak daha hızlı sonuç alınmaktadır.
Kasko Nedir, Kasko Teminatları Arasında Neler Gösterilebilir?
Kasko sizin aracınızı dışarıdan gelecek bir zarara karşı koruyan bir sigorta türüdür. Kasko, Türkiye de zorunlu kılınmamış, isteğe göre bırakılmıştır.
Kasko yaptıran bir araç kazaya karıştıktan sonra en fazla beş gün içerisinde sigorta şirketine yazılı olarak bildirmelidir. Sigorta şirketi ise daha sonra aracın ve sahibinin kusur oranına göre bir ödeme yapmaktadır.
Klasik bir kasko teminat limitlerinde üç madde bulunmaktadır. Aracın yanması, aracın çalınması ve ya çalınmaya teşebbüs edilmesi ve aracın çarpması ve ya çarpılması olarak belirlenmiştir. Kasko için sözleşme imzalanırken bu limitler arasına araç sahibi de kendi istediği maddeleri eklemek isteyebilir.
Adıyaman İş Kazası Avukatı
İş yerinin bir işini iş yerinde ve ya dışarı da gerçekleştirirken ya da iş yerinin tahsis ettiği araçla işe geliş-gidiş yaparken geçirilen kazalara iş kazası denilmektedir. İş kazası geçiren işçi dışarıda bir yerde kazayı geçiriyor ise iş yerine ve kolluk kuvvetlerine derhal haber vermesi gerekmektedir. İş yeri iş kazası bildirimini gerekli kuruluşlara bildirdikten sonra kaza geçiren işçi tazminat ve ödenek almaya hak kazanmaktadır.
Yaralanan işçi, Sağlık Bakanlığı onaylı sağlık kuruluşlarına giderek bir heyet raporu ve maluliyet oranı alması gerekmektedir. Bu maluliyet oranı ile Adıyaman İş Kazası Avukatı ile profesyonel bir şekilde dava sürecini başlatabilmektedir.